Tatvan ilçesindeki Tuğ Ortaokulu tarafından, 81 ilin kültürünün buluştuğu "Çemberimde Gül Oya" adlı projenin sergi açılışı yapıldı.

 

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tuğ Ortaokulu Müdürü Namık Kemal Duman’ın proje ile ilgili açılış konuşmasıyla devam eden programda, projeyle ilgili slayt sunumu yapılarak halk oyunları gösterisi düzenlendi. Akabinde ise aynı projenin Adana ayağını yürüten ve Tatvan ile proje ortağı olan Adana proje ekibinin Adanalı olan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan’a hediye edilmek üzere gönderdiği Adana Spor forması takdim edildi.

 

Hediye takdimi sonrasında kısa bir konuşma yapan Kaymakam Erkan, anlamlı hediyeden dolayı teşekkürlerini ileterek, şunları söyledi: "Çok köklü bir medeniyeti temsil eden bir milletiz. Dünyada medeniyet kurmuş üç, beş tane millet vardır bunlardan biri de bizim milletimizdir. Bununla da ne kadar gururlansak yeridir. Bu gün bu köklü medeniyetimizin ortak değerlerini buluşturan medeniyetimizin yansımalarını hep birlikte göreceğiz. Artık çağımız teknoloji ve bilgisayar çağı diyoruz. Artık her şeyin fabrikasyon haline geldiği, gündelik hayatımızın çeşitliliği, renkliliğini kaybettiği bir dönemde yaşıyoruz. Ama bu tür faaliyet ve projeler kültür ve medeniyetimizin ne kadar renkli olduğunu, gündelik hayatımızdaki bu renkliliği hatırlatma anlamında çok çok önemli. Bunu önemsiyoruz. Bu projeye vesile olan ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum."

 

Hediye takdiminin ardından Erkan, sergi açılışını yaptı. Açılışın ardından proje ekibi ve davetlilerle proje görseli önünde hatıra fotoğrafı çektiren Erkan, daha sonra kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla 81 ilden gelen çemberler, oyalar, yazmalar, maniler ve türkülerin yazıldığı levhalar, yöreye ait yemek tarifleri, işlemeler, el sanatları ve kültürel varlıklardan oluşan sergiyi gezdi. Projenin hatıra defterine proje ile ilgili görüşlerini de yazan Erkan, projenin önemine vurgu yaparak emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

 

Açılışa Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Halis Başaran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Editör: TE Bilisim