Ahlat ilçesinde çiftçiler, kiraz üreticiliği hakkında bilgilendirildi. Ahlat Kaymakamlığı Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat'ta tarımın yanı sıra meyveciliğin de gelişmesini istediklerini söyledi.

İlçenin verimli topraklarıyla kiraz yetiştiriciliğine elverişli olduğunu ifade eden Tekbıyıkoğlu, şöyle konuştu: “Anadolu çok verimli topraklara sahiptir. Bu konuda gerçekten milletimiz çok şanslı. Bizde çok özellikli ve çok önemli ürünler yetişebiliyor. Bunlardan biri de kiraz. Artık dünyada ve Avrupa'da Türk kirazı ünlendi. Buna bağlı bir eğilim var. Kiraz yetiştiriciliğine rağbet çok fazla. Bundan çok önemli gelirler elde edebiliriz.”

BODUR KİRAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Konuşmanın ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Ali Nimet Kapsal, katılımcılara "bodur kiraz yetiştiriciliği" hakkında sunum yaptı. Toplantı, çiftçilerin ve meyve üreticilerinin sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu. Toplantıya, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nihat Keskin, Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, banka yetkilileri ve çiftçiler katıldı.

Editör: TE Bilisim