Şırnak'ın, bu gece sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlanacak olan Cizre ve Silopi ilçelerine zırhlı araçlarla birlikte asker ve polis özel harekat timleri sevk edildi. Cizre ve Silopi'de vatandaşlardan bir bölümü ilçeleri terk ederken, kalanlar ise fırın ve marketlere akın ederek alışveriş yaptı. Cizre'de yaşanan çatışmalar sırasında, ailesiyle birlikte ilçeyi terk etmeye çalıştığı belirtilen M.İ., kafasına isabet eden bir kurşunla ağır yaralandı.

 

CİZRE'DEN KAÇIŞ

Bugün saat 23.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanacak ilçelerden Cizre'de yasağı duyulmasını ardından imkanı olan vatandaşlar akın akın ilçeye terk etmeye başladı. Yanlarına alabildikleri eşyaları yerleştirdikleri valizlerle Cizre'den çıkan vatandaşların bir kısmı köylerdeki yakınlarının yanına yerleşirken, bir kısmı ise daha güvenli gördükleri batı illerine göç etti. İlçede kalmayı tercih eden vatandaşlar ise fırın, market ve manavlara akın ederek, yiyecek ve gıda stoku yaptı. Hendeklerin kazıldığı, barikatların kurulduğu Nur, Yasef ve Cudi mahallelerinde yaşayan vatandaşlar ise, hendek ve barikatların bulunmadığı daha güvenli olan başta Dağkapı Mahallesi olmak üzere ilçedeki diğer mahallelerde yaşayan akrabalarının evlerine yerleşti. Dünden beri binlerce kişinin Cizre'den ayrıldığı tahmin ediliyor.

 

ASKER VE ÖZEL HAREKAT TİMLERİ SEVK EDİLDİ

Cizre ve Silopi'ye bugün öğleden sonra zırhlı araçlar ve otobüslerle asker ve polis harekat timleri sevk edildi. Dün akşam saatlerinden beri uçaklarla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na getirilen asker ve polis özel harekat timleri, havadan helikopterle karadan da frekans karıştırıcı Jammer'li araçlar eşliğinde Kirpi araçları ve otobüslerle Cizre ve Silopi ilçelerine götürülerek, burada konuşlandırıldı. Silopi'ye sevk edilen güvenlik güçleri Hastane Caddesi üzerinden, polis lojmanlarının bulunduğu TOKİ Konutları'na geldi. Yol boyunca güvenlik güçlerini taşıyan araçların oluşturduğu konvoya, 2 Sikorsky helikopteri de havadan eşlik etti.

 

DÖRTYOL'DA ÇATIŞMA

Cizre'nin Dörtyol Mevki'nde, yol kapatmak isteyen PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışma sırasında, ailesiyle birlikte ilçeyi terk etmeye çalıştığı belirtilen M.İ., adlı çocuk kafasına isabet eden bir kurşunla ağır yaralandı. Ailesi tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne götürülen M.İ., tedavi altına alınırken, hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Çatışma ile birlikte polisin sıktığı biber gazı çevredeki binalarda oturan vatandaşları olumsuz etkiledi.

 

 

SİLOPİ'DE YASAK HAZIRLIĞI

Silopi ilçesinde de bugün saat 23.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından vatandaşlar, hazırlık yapmaya başladı. Bazı vatandaşlar ilçe dışına çıkarken, otogar ile ilçe trafiğinde yoğunluk yaşandığı görüldü. Silopi'de kalacak olan vatandaşlar ise fırın, market ve manavlara akın ederek, alış veriş yaparak, evlerine yiyecek stoklamaya çalıştı. Sokağa çıkma yasağı kararını duyduktan sonra markete alışveriş yapmaya gelen Ömer Bilişik, "İmkanı olan vatandaşlar şehir dışına çıktılar. İmkanı olmayan vatandaşlar ise evlerinde gıda malzemesi stok etmeye başladı. Yasağın ne zaman kalkacağını bilmiyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim