HDP ve DTK yöneticilerinin “Büyük bir provokasyon devrede” uyarısında bulunduğu Cizre durulmuyor. İlçeden bugün de bir çocuğun ölüm haberi geldi. Yafes mahallesinde polisin müdahalesi sırasında 12 yaşındaki 6'ncı sınıf öğrencisi Nihat Kazanhan isimli çocuk kafasına aldığı kurşun sonucu ağır yaralandı.

Ağır yaralı olarak Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan küçük çocuk tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

HATİP DİCLE İLÇEYE GİTMİŞTİ

Cizre'de bugün Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Hatip Dicle, HDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ile Faysal Sarıyıldız ilçeye giderek sivil toplum örgütleri başta olmak üzeri çeşitli görüşmelerde bulundu.

Dicle'nin toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmanın ardından grupların dağılmasından sonra Yasef Mahallesi'nden geçen çevre yolu yakınlarında Nihat Kazanhan, başına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Çevrede bulunanlar tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kazanhan, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

AMCA: VURULDUĞU SAATLERDE OLAY YOKTU

Nihat’ın vurulduğu saatlerde mahallede olay olmadığını söyleyen amca Yusuf Kazanhan ise şunları söyledi: "Ben bir elektronik servisinde çalışıyorum. Yeğenim de bana yardım etmek için bu sabah benimle birlikte işe geldi. Sonra beraber eve gelip yemek yedik. Mahallede hiç olay yoktu. Arkadaşlarıyla buluşmak için dışarı çıktı. Sonra Nihat’ın vurulduğu ve hastaneye kaldırıldığı bilgisini aldık. Görgü tanıkları çevre yolundan geçen zırhlı aracın Nihat’a ateş ettiğini söylüyor.’’

GÖRGÜ TANIKLARI: POLİS EKİPLERİ GEÇİYORDU

Görgü tanıkları Nihat Kazanhan'ın vurulduğu sırada bölgeden polis ekiplerinin geçtiği iddia etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Cizrepostası'na konuşan görgü tanıkları ise çocukların yanından geçen polislerin gaz bombası attığını ve ardından silah sesleri duyulduğunu söylediler.

BELEDİYE BAŞKANI: ÖZEL TİM ATEŞ AÇMIŞ

Cizre Belediye Eşbaşkanı Leyla İmret de Kazanhan’ın polis tarafından vurulduğunu öne sürdü. İmret, “Görgü tanıklarının bize aktardığına göre özel harekat timlerinin ateş açması sonucu öldü. O mahallede herhangi bir olay yoktu, çocuklar duvar dibinde oturuyormuş" dedi.
Cizre’de 14 yaşındaki Ümit Kurt adlı bir çocuk da 6 Ocak’ta vurularak öldürülmüştü.

Editör: TE Bilisim