Hakkari Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Çocuk Felci” bilgilendirme konferansına Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Türk, Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ufuk Beyazova, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Bulaşıcı Hastalıklardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Çiğdem Şimşek, Hakkari Halk Sağlığı Birliği Başkanı Opr. Dr. Ayhan Sönmez, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ayşe Bilge Gücübüyük, hastane personeli, daire amirleri, hastane çalışanları ile bazı aileler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansta konuşan Hakkari Halk Sağlığı Birliği Başkanı Opr. Dr. Ayhan Sönmez, birinci tur çocuk aşı felci aşı kampanyasında 70 hekim ve 140 personel ile çalışmalara başladıklarını belirtti. Sönmez, “Hakkari’de birinci turda 0 ve 5 yaş grubu arası 28 bin 808 çocuktan iklim şartları nedeniyle ancak yüzde 80’ına ulaştık. İkinci turda ise hekim sayısını 70’ten 80 çıkardık. 170 personel ile gruplar halinde çalışmalara başlayacağız” dedi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Bulaşıcı Hastalıklardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Çiğdem Şimşek de, ülkemizde 1995 ve 2001 yılları arasında çocuk felci aşısı yaptıklarını belirterek, en son çocuk felcinin 1998 yılında göründüğünü, şimdilerde ise artık çocuk felcine rastlanılmadığını söyledi.

“ÜLKEMİZDE ÇOCUK FELCİ YOK”

Şimşek, “Son yıllarda savaşlar nedeniyle Suriye’de çocuk felcinde beklenenin üzerinde vaka bulunmaktadır. Şükürler olsun ki ülkemiz ise bundan arınmış durumdadır. 2013 yılında ülkemizde konaklayan Suriyeli çocuklara yönelik konaklama tesislerimizde aşılar yaptık. Bir ay önce ise doğu bölgesinin birçok ilinde çocuk felci aşı kampanyası başlattık. Buradaki amacımız hem Suriye’deki misafirlerimizin çocukların hastalanmaması ve kendi çocuklarımızın da bu nedenle taşınacak bir hastalığa yakalanmaması. Çünkü 1998 yılından beri ülkemizde çocuk felci vakası görünmemiştir. İnşallah bu yaptığımız çalışmalar sayesinde bundan sonra da görünmeyecektir” şeklinde konuştu. Yapılan konferansın ardından Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında resim dalında dereceye giren 3 öğrenciye bisiklet ve değişik hediyeler verildi. Hediye dağıtım töreninin ardından 0-5 yaş grubu çocuklara aşı yapıldı. Davetlilere yapılan ikramın ardından program sona erdi. 

Editör: TE Bilisim