Hakkari'nin Çukurca ilçesinde dağ yamacına inşa edilen yarı olimpik havuz, yaz mevsiminde sıcak havadan bunalan vatandaşlara ev sahipliği yapıyor.

 

Uzun yıllar olayları ve çatışmalarla gündeme gelen Çukurca'da Çözüm Süreci ile sağlanan huzur ve barış ortamı, bölgedeki farklı alanlarda yatırım ve etkinliklerin yapılmasının da önünü açtı.  Huzur ortamının sağlanmasıyla yatırımcıların da ilgisini çeken Çukurca'da, Hakkârili girişimciler Naim Derin ve Melih Parlak'ın ilçeye 5 kilometre uzaklıktaki dağ yamacında yaptığı yarı olimpik havuz, vatandaşları derelerde serinlemekten kurtardı.

 

Çukurcalıların serinlemek için tercih ettiği tek işletme olan havuz, sıcaklıkların her geçen gün arttığı ilçede doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen vatandaşları ağırlıyor. Hafta sonunu havuzda dinlenerek geçiren vatandaşlardan Naci Tekçe, iki yıl öncesine kadar bölgede sürekli operasyon ve çatışmaların yaşandığını hatırlatarak, Çözüm Süreci'nin devam etmesini istediklerini söyledi. "Çözüm Süreci sayesinde son iki yıldır bölgemize yatırımlar gelmeye başladı. Bu yatırımların daha da artmasını bekliyoruz" diyen Tekçe, süreçle Çukurca'da çok güzel bir ortam sağlandığını ve olayların bitme noktasına geldiğini ifade etti.

 

Tekçe, önceki yıllarda ilçe sınırlarındaki Kazan Vadisi'ne kimsenin gidemediğini belirterek, "Şimdilerde her gün insanlarımız Kazan Vadisi'ne pikniğe gidiyor. Bu kadar güzel bir ortam varken, özellikle batı illerine gidip yatırımlarını oralara yapan iş adamlarını da buraya davet ediyoruz. İş adamları artık yatırımlarını bu bölgeye yapsınlar" diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim