Ağrı'nın Diyadin ilçesinde dün gece saatlerinde İlçe Jandarma Komutanlığı'na yapılan saldırının ardından ilçede gerginlik yaşandı. Jandarma Komutanlığı'nın karşısındaki tüm ev ve iş yerleri taranırken, Atatürk Mahallesi'ndeki fırında çalışan ve odun almak için dükkânın karşısındaki depoya giden Orhan Aslan (16) ve Emrah Aydemir (15) isimli çocuklar kurşunların hedefinde kalarak yaşamlarını yitirirken, iş yeri ise kan gölüne döndü.

 

Murat Mahallesi'nde ise sabah saatlerinde harabe halindeki evlerin arasında bir erkeğe ait cenaze bulundu. Görgü tanıkları, bu kişinin infaz edildikten sonra sürüklenip buraya getirildiğini dile getirdi. Olay yerinde kan ve sürükleme izleri olduğu görüldü.

 

İnfazı haber alan çocukların aileleri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gittiklerinde, cenazelerin Erzurum Adli Tıp Kurumu'na götürüldüğü haberi aldı. Çocukların infaz edildiği işyerinin üst katında yaşayan ailelerin evlerine özel hareket timleri tarafından baskın düzenlendiği belirtildi. Olayların ardından Fevzi Kahraman (50), Aytekin Kahraman (45), Mehmet Kahraman ve Harun Kahraman gözaltına alındı.

 

Kepenklerin açılmadığı ilçede büyük gerginlik

 

Tüm esnafın kepenk kapattığı ilçede büyük gerginlik hâkim. Halk İlçe Devlet Hastanesi önüne giderken, özel harekât timlerinin zırhlı araçlarla ilçe merkezinde dolaşması gerginliği daha da arttırıyor. 

Editör: TE Bilisim