Diyarbakır'da bugün sokağa çıkma yasağı bulunan Sur ilçesine destek vermek için HDP'nin düzenleyeceği yürüyüşe, kentte geniş güvenlik önlemleri alan polis izin vermeyince olaylar çıktı. Merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi 202'nci Sokak'ta polisin göstericilere müdahalesi sırasında silahla vurulan 2 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. Ateşli silah kurşunu isabet etmesi sonucu ölen 2 kişinin kimliği hakkında Emniyet kaynaklarından net bir açıklama yapılmazken, yerel kaynaklar sosyal medya aracılığıyla, hayatını kaybeden kişilerin, 18 yaşındaki Şiar Salman ve 21 yaşındaki Şerdil Cengiz olduğunu duyurdu. 

 

DİŞ HEKİMİ MUAYENEHANESİNDE YARALANDI

HDP'nin yürüyüş düzenleneceğini duyurduğu ve halkın toplanmasını istediği bölgeye protestocuların girişine, zırhlı araçlarla önlem alan polis ekipleri izin vermedi. Farklı noktalardan Çiftkapı Mevkii'ne yürümek isteyen gruplara polis biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti. Merkez Bağlar ilçesinde polisin göstericilere müdahalesi sırasında da Körhat Sağlık Ocağı'nda görevli diş hekimi E.S., muayene odasına kurşun isabet etmesi sonucu yaralandı. Yaralanan E.S., Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

'BURASI KÜRDİSTAN', 'NE KÜRDİSTAN'I...'

Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı, olaylarda toplanan gruplara müdahale eden polisin, yolda yürüyen basınçlı su sıktığı bir kadın da polise tepki gösterdi. Polis ile kadın arasında tartışma çıkarken, yaşlı kadın polislere, "Ben yolumda gidiyordum bana niye su sıkıyorsunuz? Ben size ne yaptım bu ne vicdansızlık? Burası Kürdistan ne istiyorsunuz? Yolda yürüyemeyecek miyiz? Bak elimde taş yok" dedi. Kadının sözleri üzerine polis, "Ne Kürdistan'ı burası Türkiye" diye cevap verdi. Daha sonra kadın bölgeden uzaklaştırıldı.

Editör: TE Bilisim