Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sur ilçesinde hendek kazan ve yol kesen gruba sabaha karşı operasyon başlattı. Roketatarlı saldırı da saat 05:00 sıralarında, operasyon sürerken zırhlı polis aracına yapıldı.

Saldırıda Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde görevli Mustafa Turanlı ve Muzaffer Can Ersoy şehit oldu, 3 polis yaralandı. Yaralı polisler çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Hava destekli operasyon sürerken Diyarbakır Valiliği, "vatandaşların zarar görmemesi için" ikinci bir emre kadar Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilân etti.

Açıklamada, "Sur ilçesinde meydana gelen olaylar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, Merkez Sur ilçesinde Sur içinde kalan bölgede (Abdaldede, Alipaşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Cevatpaşa,  Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, İskenderpaşa, Melikahmet  Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, Savaş, Cemal Yılmaz mahallelerinde) 06.09.2015 Pazar günü 09:30’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilân edilmiştir" denildi.

Editör: TE Bilisim