İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İhya-Der) Başkanı Aytaç Baran Diyarbakır’daki silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Saldırının ardından bir kahveye düzenlenen diğer saldırıda ise 3 kişinin öldürüldüğü öğrenildi. Diyarbakır’ın Şehitlik semtindeki Hüda - Par'a yakınlığı ile bilinen İhya-Der’in önünde yaşanan tartışma sonrası kan aktı. İhya-Der üyelerinin bir grupla arasında geçen tartışma kavgaya dönüştü.

 

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yaşanan arbedede İhya-Der Başkanı Aytaç Baran silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Baran, kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Olayın ardından silahlı kişiler tarafından aynı semtte bir kahvehaneye silahlı saldırı düzenlendi. Kahvehaneye düzenlenen saldırıda ilk gelen bilgilere göre 3 kişi hayatını kaybetti. Olayın duyulması üzerine Baran'ın yakınları hastane önünde toplandı. Cinayet sonrasında polis bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

 

SİLAHLI KİŞİLER ÇEVREYE ATEŞ AÇTI

Aytaç Baran’ ın uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesinden sonra silahlı kişiler ellerinde uzun namlulu silahlarla Şehitlik semtinde sağa sola ateş açtı. Olayı izlemeye giden gazeteciler de darp edilerek yaralandı.

 

YENİ İHYA-DER NEDİR?

Siyasi olarak Hüda-Par'a yakınlığıyla bilinen dernek, yurt içi ve yurt dışında STK'lar ile ortak yürüttüğü projelerle de gündeme geliyordu.

Editör: TE Bilisim