PKK’nin Avrupa’daki yöneticilerinden Kongra-Gel Başkanı Remzi Kartal, HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması girişimi için “Bugün yaşananlar 1990 yılları çok çok aşan bir savaş” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Bu halk isterse birçok parlamento kurar” sözlerine değinen Kartal, “Diyarbakır’da parlamento kurulması gündemde yar alıyor” dedi.

ANF’ye bir mülakat veren Kartal, Erdoğan’ın talimatıyla Meclis’te adeta linç girişimi başlatıldığını söyledi ve Demirtaş’ın sözlerini değerlendirdi. Kürt halkı tek başına demokrasi mücadelesi vermek zorunda kalırsa…

Kartal şöyle konuştu: 

​“Demirtaş’ın konuşması bu halkın çaresiz olmadığını gösteriyor. Şüphesiz biz Kürt özgürlük mücadelesi olarak çözümün, Türkiye’nin bütünlüğü içerisinde özgürlük ve demokrasi çerçevesinde halkların birlikte mücadelesiyle sağlanacağına inanıyoruz. Bunun koşullarının olduğuna da inanıyoruz. Ama Kürdistan halkı bunun yanıtını Türkiye halkından görmez ve tek başına demokrasi mücadelesini vermek zorunda kalırsa Diyarbakır’da kendi alternatifini yaratma durumundadır. Bütün bunlar olasılık olarak gündemde yer alıyor.”

1994 yılında Meclis’ten gözaltına alınarak tutuklanan Demokrasi Partisi (DEP) milletvekillerinin yaşadıklarını anımsatan Kartal şöyle devam etti: “Parlamentoda Kürt milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırarak, muhalefetin önünü kesmek istedi. Onları parlamentoda atma temelinde bir politika yürüttü. Bugün yaşanan tablo, 22 yıl sonra devletin zihniyeti aynı olduğunu gösteriyor. Bugün yaşananlar 1990 yılları çok çok aşan bir savaş. Gazze’de olanlara itiraz eden Erdoğan’ın temsil ettiği AKP şehirleri yıkıyor, halkı katledip göçe zorluyor.”

Editör: TE Bilisim