Hakkari’de 4 gün önce 4 genç arasında başlayıp 2 aşiretin kavgasına dönüşen ve bir kişinin ölümü 4 kişinin de yaralanmasına neden olan olaylar nedeniyle sokağa çıkma yasağı devam ederken, DTK ve DBP, yetkililerinin aralarında bulunduğu kalabalık bir heyetin bugün Hakkari’ye gideceği belirtildi.

Demokratik Bölgeler Partisi tarafından yapılan yazılı açıklamada DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, Demokratik İslam Kongresi ve Hakkari Sözcüsü Fadıl Bedirhanoğlu, DBP PM üyesi Cüneyt Caniş, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Osman Baydemir'in de aralarında bulunduğu kalabalık bir heyetin yarın Hakkari’ye geleceğini söyledi.

DBP Hakkari İl Eş Başkanı Avukat Mustafa Miraz Çallı, DTK ve DBP heyetinin yarın saat 14.00’da kente geleceği ve çeşitli temaslarda bulunacağını söyledi.

Hakkari'ye gelecek olan heyette yer alacak olan  Van Bağımsız Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, iç barışı sağlamak zorunda olduklarını vurgulayarak, olayların daha da büyümemesi için aileler ile görüşeceklerini belirtti. Tuğluk bu kapsamda kentte aileler ve kanaat önderleri ile görüşeceklerini sözlerine ekledi.

YüksekovaHaber

Editör: TE Bilisim