Iğdır'da evlenecek birçok çift, düğünden önce "Ermeniler Tarafından Katledilen Şehit Anıtı"nı ziyaret ediyor.

 

Yörede, dünya evine girecek çiftlerin ilk durağı, İlham Aliyev Bulvarı'ndaki "Ermeniler Tarafından Katledilen Şehit Anıtı" oluyor. Her ay onlarca gelin ve damat, düğün merasiminden önce anıta ziyarette bulunuyor. Çiftler, Ermeni çetelerince şehit edilen atalarının anısına yapılan anıtta dua ettikten sonra düğünün yapılacağı yere gidiyor.

Düğünü öncesinde anıtı ziyaret eden damat Ozan Bolluk, yaptığı açıklamada, şehit olan büyüklerini andığını belirterek, "Ermeniler 80 bin atamızı şehit etmiş. Biz de onları anmak için buraya geldik, Fatiha okuduk. Bu mutlu günümüzden önce gelip atalarımızı yad ettik, şimdi de gidip kına gecemizi yapacağız" dedi. Gelin Merve Demir de düğün öncesi anıt ziyaretinin Iğdır'da gelenek haline dönüştüğünü ve bu geleneği devam ettirmek istediklerini söyledi.

 

"BU GELENEK 16 YILDIR DEVAM EDİYOR"

Türkiye-Azerbaycan Evi Dernek Başkanı Serdar Ünsal ise anıtın 1999'da yapıldığını ve büyük ilgi gördüğünü söyledi. Anıtın, Doğu Anadolu bölgesinde şehit edilen 80 bin Türk'ün hatırasına atfen yapıldığına işaret eden Ünsal, "Iğdır ve ilçelerinde evlenen çiftler, ilk olarak bu anıtı ziyaret ediyor. Ermeniler tarafından şehit edilen ataları için Fatiha okuyup, dua ediyorlar. Bu gelenek 16 yıldır sürüyor. Buraya gelerek hem atalarını yâd ediyorlar hem de anıtın canlı olmasını sağlıyorlar. Gençlerimizin bu anıtı gezip dolaşmaları ve şehitlere dua ve Fatiha okumaları bizleri de memnun ediyor" diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim