Ağrı'da yaşayan, doğuştan bedensel engelli ve konuşamayan Hayrettin Havayasor ile tekerlekli sandalyeye mahkum olan İran asıllı Gülizer Havayasor, 25 yıldır hayatı paylaşarak tüm engellerini aşıyor.

 

İran'da 25 yıl önce akrabaları aracılığıyla tanıştıktan sonra Türkiye'de evlenen Hayrettin (51) ile Gülizer Havayasor (40) çifti, birbirine kol kanat gererek çevresindekilere örnek oluyor. Gülizer Havayasor, yaptığı açıklamada, aslen İranlı olduğunu ve 10 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucu engelli hale geldiğini belirtti. Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için kaza sonrası hastaneye gidemediğini anlatan Havayasor, "Trafik kazası geçirdiğimde babam yoktu, vefat etmişti. Durumumuz da iyi olmadığından hastanede tedavi olamadım. Böyle sakat kaldım." dedi.

 

"BİRBİRİMİZİN HİÇ KALBİNİ KIRMADIK"

Eşiyle tanışma sürecini anlatan Havayasor, şunları söyledi: "Eşimin ağabeyi İran'da çalışıyordu. Beni gördü ve kardeşine istedi. Nasip oldu, 25 yıldır Türkiye'de evliyim. Bugüne kadar hiç birbirimizin kalbini kırmadık ve çok mutluyuz. İkimiz de engelliyiz ve birbirimizi tamamlıyoruz. Zor günler geçirdik, zorlandık ama eşimin sayesinde birlikte bugünlere kadar geldik. Çok şükür 14 yaşında Aleyna, 12 yaşında Fatma Dilara ve 6 yaşında Muhammet Miraç olmak üzere 3 sağlıklı çocuğum var. Büyük iki kızım okula gidiyor ve başarılılar. En küçük Muhammet ile bazen parka gidiyoruz, bazen babası ile birlikte dışarıda dolaşıyorlar. Kızlarım okuldan gelene kadar evi temizliyorum, yemekleri hazırlıyorum sonra kızlarım geldiklerinde bana destek oluyorlar. Ev işlerinde bize yardımcı oluyorlar. Bu yaşa kadar büyüttük baktık, şimdi onlar bizim elimiz ayağımız oldu. Bize çok destek oluyorlar."

 

HAVAYASOR: İNSANLAR MUTLU OLMALI

Havayasor, eşinin ve kendisinin çalışacak durumda olmadığını, bu nedenle engelli aylığıyla geçimlerini sağladıklarını belirterek, "Devlet sağ olsun, bu evi de bize verdi fakat ikimizin de tekerlekli sandalyesi, akülü ve 24 saat şarjda. Böyle olunca çok elektrik faturası geliyor ama her şeye rağmen çok şükür idaremizi yapıyoruz." diye konuştu. Engellerine rağmen hayata küsmediklerini vurgulayan Havayasor, "İnsanlar bize baksınlar şükür etsinler, daha mutlu olsunlar. Sağlıklı olmak güzel bir şey, bunun farkında olsunlar." dedi. Çiftin çocuklarından Fatma Dilara ise anne ve babasının engelli olmasına rağmen tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyerek, "Okuldan geldiğimizde annem yemeğimizi hazırlıyor. Kardeşimle ilgileniyor. Allah annemden ve babamdan razı olsun. Bizi bu yaşa kadar getirdiler. Hiç eksiklik hmedik. Çok mutlu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim