Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü, İngilizce öğretiminde yeni yöntem ve tekniklerin uygulanmasına yönelik uygulamaya geçireceği proje ile Türkiye'de yabancı dil öğretimine model oluşturacak.

 

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim sisteminde en az başarı sağlanan alan olarak kabul edilen yabancı dil öğretiminde yaşanan sorunları aşmak üzere "Erzurum İlinde İngilizce Öğretimine İlişkin İhtiyaç Analizi ve Öğretmen Eğitimi Projesi"ni hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) mali desteğiyle uygulamaya konulacak projeyle il genelinde çoğu zümre başkanı olarak görev yapan 150 İngilizce öğretmenine, İngiltere'den gelecek eğitimciler tarafından verilecek derslerle yeni yöntem ve teknikler aktarılarak, bu alandaki başarı seviyesinin yukarı çekilmesi planlanıyor.

 

TÜRKİYE'YE MODEL OLACAK ÇALIŞMA

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, yaptığı açıklamada, merkezi sınav sistemi sonuçlarının değerlendirdiklerinde, bazı alanlarda eğitimde başarılı olamadıklarını tespit ettiklerini belirtti. Bunun üzerine bu alanlarda daha iyiye ulaşmak için çalışma başlattıklarını, İngilizcenin de bu alanların başında yer aldığını dile getiren Arslan, projeyle öğrencileri, pratik olarak bu dili kullanabilme becerisini kazanmaları ile ilgili sınavlarda başarılı olabilmelerini sağlayacak düzeye eriştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

Arslan, bu çalışmayla öğretmenlerin İngilizce dil öğretiminde uluslararası boyutta başarılı olmuş modellerden haberdar olmasının ve kendilerini bununla ilgili destekleyecek materyal ve kaynaklarla buluşturulmasının amaçlandığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Projenin, daha da yaygınlaştırılabilir örnek ve model çalışma olmasını hedefliyoruz. Proje sonunda ortaya çıkan raporlarımızı, hem Bakanlığımızla paylaşacağız hem de Erzurum, Erzincan ve Bayburt'ta görev yapan tüm İngilizce öğretmenlerine göndereceğiz. Öğretmenlerimizin eğitim sonucunu uygulamalarında net olarak gösterebilmesiyle öğrencilerimizin, pratik günlük yaşamda kazanım elde etmelerinin yanı sıra sınavlarda da yüksek başarı elde etmesini arzuluyoruz."

 

SIRADA TÜRKÇE VE MATEMATİK VAR

Projeye katılan tüm öğretmenlerin, kendi ilçelerindeki diğer öğretmenlere, aldıkları eğitimleri düzenleyecekleri toplantılarda anlatacağını, böylece il genelindeki tüm İngilizce öğretmenlerine bilginin aktarılacağını belirten Arslan, İngilizcenin ardından benzer çalışmaları başarı oranını düşük tespit ettikleri Türkçe ve matematik branşlarında da hayata geçirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim