Muş'ta balıkçılık yapan Yasin Sevinç tarafından 7 ay önce bitkin halde bulunan ve ‘Haydar’ adı verilen sincap, kentteki balıkçılar çarşısının maskotu oldu. Kent merkezinde balıkçılık yapan Sevinç, yaptığı açıklamada, doğada bitkin halde bulduğu yavru sincabı yaklaşık 7 aydan bu yana iş yerinde beslediğini söyledi.

ADINI HAYDAR KOYDU

‘Haydar’ ismini verdiği sincabın ilk zamanlar insanlardan korktuğunu ancak zamanla evcilleştirdiğini anlatan Sevinç, sincabın kısa sürede çevredeki esnafın ve müşterilerin maskotu haline geldiğini ifade etti. Sevinç, çok sayıda kişinin sincabı görmek için iş yerine geldiğini belirterek, “Doğada bulduğumuzda henüz çok küçüktü. Balıkçı dükkanımıza getirerek burada bakmaya başladığımız sincaba 'Haydar' ismini verdik. O da gün geçtikçe insanlara alışmaya başladı. Bazen dışarı çıkıyor ve birkaç saat sonra geri geliyor. Buraya onu sevmeye gelenler ceviz, fındık getirip yediriyorlar.” Dedi.

ZİYARETÇİLER ELİ BOŞ GELMİYOR

Sincap Haydar'ın iş yerinin bir parçası haline geldiğini vurgulayan Sevinç, sincapla aralarında çok güzel bir sevgi bağı oluştuğunu dile getirdi. Esnaflardan Diyadin Daşdemir ise hemen her gün sincabı görmeye geldiklerine değinerek, “Hiçbir zaman eli boş gelmeyiz. Ona ceviz ve fındık getiririz. Haydar, çarşının maskotu, neşesi haline geldi” diye konuştu. Balık almaya gelen vatandaşlar da sincabı balık tezgahlarında ve iş yeri sahibinin omzunda görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Editör: TE Bilisim