Bitlis'in Hizan ilçesinde bir mezarının sakinleri, kullanılmayan tek odalı bir evi çocuklarının eğitimi için derslik yaptı.

 

İlçeye 25 kilometre uzaklıktaki Deliklitaş mezrasında okul olmadığı için çocuklarını Ekinli köyüne göndermek zorunda kalan vatandaşlar, bir araya gelerek soruna çözüm aramaya başladı. Çocuklarının özellikle kış aylarında okula gidip gelmelerinde sıkıntı yaşadığını gören köy sakinleri, mezrada yaşayan bir vatandaşa ait evi onararak dersliğe dönüştürdü. Ardından ilçe milli eğitim müdürlüğünden masa, sıra ve çeşitli okul malzemeleri desteği alan vatandaşların, öğretmen talepleri de olumlu karşılandı. Çalışmayla mezradaki 40 öğrenci, sınıfa dönüştürülen evde eğitim görmeye başladı.

 

Ekinli köyü muhtarı İkram Aslan, yaptığı açıklamada, 5 yıl önce mezrada okul olmadığı için mezrada yaşayan çocukların 2 kilometre uzaklıktaki köylerine eğitim görmeye geldiğini söyledi. Kış koşullarının zorluğu nedeniyle özellikle kar yağdığında öğrencilerin okula gelemediğini anlatan Aslan, şöyle devam etti: "Öğrenciler mezradan Ekinli köyüne yürüyerek gidiyorlardı. Öğrencilerimiz kışın çok zor şartlarda okula gidip geliyorlardı. Köylüler mezrada okul olmasını istedi. Mezrada kullanılmayan tek odalı bir ev vardı. Evi onardıktan sonra milli eğitim müdürlüğünden masa ve sıra talebinde bulunduk. Bize gönderdiler. Toplamda 40 öğrencimiz var. 2 öğretmen görevlendirdiler. Köyümüzde okul olmadığı için yetkililerden okul yapılmasını istiyoruz."

 

Çocuklarını temiz ve güzel bir ortamda eğitim almasını istediklerini belirten Aslan, "Çocuklarımız cahil kalmasın diye evi sınıfa dönüştürdük. Mezramıza okul yapılmasını istiyoruz. Okulun yapılması halinde köyün en güzel arazisini vermeye hazırız. Çocuklarımız tek sınıfta ders görüyor. Öğrencilerimiz çoğaldı ve artık sınıfa sığmıyor. Bir an önce yetkililerden destek bekliyoruz. Öğrencilerimiz güzel bir okula hasret kaldı. 5 yıldır bu çileyi çekiyorlar" diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim