Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanıp, Bitlis Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Orman İşletme İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu’nun ortaklığıyla uygulamaya konulan “Gönül Köprüsü” projesinin tanıtıldığı yemekli programda konuşmalar yapılarak, 2013 yılında hayata geçirilen 6 projenin faaliyetleri anlatıldı.

 

“Gönül Köprüsü” projesinin uygulama çalışmalarına 2014 yılı itibarıyla başlanılmış olup faaliyetlerin uygulanmasına yılsonuna kadar devam edilmesi planlandığını belirten Bitlis İl Emniyet Müdürü Sadedtin Akgüç, “Gönül köprüsü projesiyle, Doğu-Batı kardeşliği ekseninde seçilen kardeş ilimiz Antalya’da öğrenim gören öğrenciler ile ilimizdeki öğrenciler arasında karşılıklı tarihi ve kültürel kaynaşma sağlanması amaçlanmaktadır. Ayrıca, anasınıflarına yönelik etkinlikler, tiyatro gösterileri, ortaokul seviyesindeki çocuklar için müzik kursları, lise düzeyindeki gençlere sportif faaliyetler, üniversitelerde İngilizce öğrenim yaz kampları, polis ve halk kaynaşması sağlayacak ve öğrencilerin katılımıyla fidan dikerek hatıra ormanı oluşturmak, maket uçak yapımı kursları düzenlenecek. Doğu-Batı kardeşliği çerçevesinde Bitlis’teki gençler için Antalya’da tarih ve kültür gezileri düzenlenecek. Antalya’dan gelecek olan öğrenciler de Bitlis gezisine katılıp, Nemrut Dağı, Nemrut Gölü, Van Gölü çevresi ve Ahlat ile Selçuklu Mezarlığı gezileri düzenlenecek. Program kapsamında uçurtma şenlikleri de yapılacak” dedi. Proje kapsamında il ve ilçelerde toplam olarak 30 bin kişiye ulaşılması hedeflendiğini kaydeden Akgüç, proje maliyetinin yaklaşık 720 bin lira olduğunu ifade ederek, “2013 yılında “İşimi Seviyorum Geleceğe Umutla Bakıyorum”, “Banada El Uzat”, “Kardeş Aile Polisliği”, “Bağımlı Olma Özgür Ol”, “Hepimiz Biriz” ve “Çanakkale Günleri” projelerinin hayata geçirildi. Ayrıca Bitlis-Antalya Muhtarları Dostluk Köprüsü” projelerinin de yöremize manevi katkılar sağladı” şeklinde konuştu.

 

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise, projelerin kardeş köprüleri oluşumunda büyük faydaları olduğunu belirterek “Projelerin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. Programa, Bitlis Milletvekilleri Vedat Demiröz ile Vahit Kiler, Bitlis Vali Yardımcısı Akif Bektaş, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İlhan Kırtıl, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Program yenilen yemeğin ardından sona erdi. 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim