Hakkari'nin Çanaklı köyünde meydana gelen yaralamalı trafik kazası nedeniyle Hakkari-Van karayolunu trafiğe kapatan köylüler eylem yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Van istikametine giden ve sürücünün ismi henüz öğrenilemeyen 38 H 0074 plakalı otomobil, Hakkari-Van karayolundaki Çanaklı köyünden geçtiği sırada 11 yaşındaki Nurjin Adıyaman'a çarptı. Meydana gelen kazada yaralanan kız çocuğu Hakkari Devlet Hastanesine kaldıralarak tedavi altına alınırken köylüler kazanın meydana geldiği yerde 20 yılda 20 kişinin hayatını kaybettiğini ön sürerek karayolunu trafiğe kapattı.

Burada 3 saat boyunca araçların geçişine izin vermeyen köylüleri, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Fatih Üstündağ ve beraberindeki askerler ikna etti 

Yaklaşık 3 saat süren eylem nedeniyle yolda uzun kuyruklar oluşturan araçlar, askerlerin devreye girmesiyle gidecekleri istikamate hareket etti. Küçük kızın yaralanmasına neden olan ve köylüler tarafından bir evde tutulan araç sürücüsü, jandarma tarafından ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

Çanaklı Köyü Muhtarı Şefik Adıyaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylerinde bir hafta önce meydana gelen trafik kazasında 5 çocuk babası bir vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatarak bugün de Nurjin Adıyaman'ın yaralandığını söyledi 

Adıyaman, "Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı 1991 yılında kent merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Çanaklı köyüne yerleştirildik. Köyün içinden geçen Hakkari-Van karayolunda araçlar hızla geçtiği için yolun karşısına geçmek isteyen ya da yol kenarında bulunan köylülere çarpmaktadır. Bugün Nurjin Adıyaman şanslıydı, kazayı yaralanarak atlattı. Ancak ablası Ceylan Adıyaman 4 yıl önce aynı yolda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Bizim tek isteğimiz araçların köyün içinde yavaş gitmesidir. Bu konuda yetkililerin acilen bir çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim