Hakkari'de iki gün önce aşiretler arasında çıkan ve kentin geneline yayılan kavga bugün akşam saatlerinde sürerken konuyla ilgili bir açıklama DBP il eş başkanı M. Miraz Çallı'dan geldi.

"Ne zaman bir toplantı, bir çalışma başlatmış olsak birileri polisle çatışıyor, akrepler, tomalar, gazlar bu çatışmayı takip ediyor, ne zaman bir seçim sürecine yaklaşıyor olsak aşiretler çatıştırılmaya başlanıyor. Şehrin kaderini belirleyecek olan Hakkari Kent Meclisi Konferansımızı yaptığımız gün böylesi bir çatışma ortamının başlamasını yaratılmış bir provokasyon olarak görüyoruz" diyen Çallı, her ne olursa olsun konferanslarını tamamladıklarını aktardı. 

Çallı, "Kobanê'de halkımız katliama uğrarken burada gençlerimizin-halkımızın kendi arasında çatışmalarını ahlaki ve vicdani bulmuyoruz. Düşmana alet olan aşiretsel zihniyeti kınıyoruz" dedi.

Valilikte, söz konusu aşiretlerin ileri gelenleri olduğu belirtilen şahıslarla görüşmelerin yapıldığını aktaran Çallı, "Hakkari'deki resmi kurumlar neden Hakkarili seçilmiş milletvekillerini sorunların çözülmesi için çağırmadılar? Eğer milletin temsilcileri böylesi görüşmelerden bihaber tutuluyorsa bunun anlamının bizim için bilindiğini belirtmek isteriz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Yüksekova Haber

Editör: TE Bilisim