Hakkari’de iki aşiret mensupları arasında iki gündür devam eden çatışmayla ilgili Ertoşi aşireti büyüklerinden Mehmet Adıyaman ile Pinyanişi aşireti büyüğü Orhan Pirozbeyoğlu duyarlılık çağrısında bulundu.
 
İKİ AŞİRETTEN ÇAĞRI VAR

Hakkari'de Ertoşi ve Pinyaniş aşiret mensupları arasında iki gün önce çıkan ve bugün akşam saatlerinde de tekrar başlayan kavgada bir kişi hayatını kaybetti. Kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Akşam saatlerinde Ertoşi aşireti büyüğü Mehmet Adıyaman ile Pinyanişi aşireti büyüğü Orhan Pirozbeyoğlu, çatışmanın halka zarar verdiğini belirterek, sağduyulu davranılması çağrısında bulundu. 

KARTAL PROVOKASYON DEDİ

ANF'nin haberine göre Med Nuçe televizyonuna konuşan KONGRA-GEL Eş Başkanı Remzi Kartal, olayın bir devlet provokasyonu olduğunu söyledi. Aşiretlerin bu süreçte halka zarar getirecek davranışlardan kaçınması gerektiğini söyleyen Remzi Kartal, “Halkımız provokasyonlara gelmemeli” dedi.

DTK'DEN PROVOKASYONA GELMEYİN UYARISI

Öte yandan Konuyla ilgili Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk'den de bir açıklama geldi.  DTK Eşbaşkanları yazılı yaptıkları açıklamada, gençler arasında başlayan ve iki aşiretin kavgasına dönüştürülmek istenen olayların üzüntü verici bir noktaya geldiği belirtilerek, "Rojava devriminin yıldönümünde 7'den 70'e herkes sınırları kaldırmak için Kobanê'ye akın ederken, Kürtlerin sınırlara tahammülünün kalmadığı çok açık ortadadır. Hakkari'de yaşayan her kesimin kendini içinde ifade ettiği 1 Hakkari Kent Konferansı'nın yapıldığı gün bu olayın meydana gelmesi dikkat çekicidir. Kürt halkının büyük bedeller ödeyerek ulusal birlik ve çözüm mücadelesini yükselttiği bu dönemde özellikle kanaat önderlerimizi göreve çağırıyor, halkımızı bu tür provokasyonlara gelmemeye ve sağduyunun bir zorunluluk olduğunu belirtmek istiyoruz" denildi. 

Editör: TE Bilisim