Şemdinli'ye bağlı Gelişen köyü yakınlarında önceki akşam saatlerinde zırhlı askeri aracın şarampole devrilmesi sonucu şehit olan askerlerin, Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Halil Karataş, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Soner Akbulut ve Çorum'un Sungurlu ilçesi nüfusuna kayıtlı Sözleşmeli Er Ahmet Demirhan olduğu belirtildi. Hakkari'den helikopterle Van Asker Hastanesine getirilen şehit askerlerin cenazeleri, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında düzenlenen uğurlama töreninin ardından askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

ŞEHİT ACISI ÇANAKKALE'YE DÜŞTÜ

Şehit düşen 3 askerden Uzman Çavuş Halil Karataş'ın ailesinin oturduğu, Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Alakeçi köyündeki ailesine acı haber verildi. Askeri yetkililer, şehidin babası Rıza ve annesi İclal Karataş'a oğullarının şehit olduğu haberini verdi.

UZMAN ÇAVUŞ AKBULUT'UN ŞEHİT HABERİ MEMLEKETİNİ ÜZÜNTÜYE BOĞDU

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen kazada askeri aracın şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında şehit olan Uzman Çavuş Soner Akbulut'un Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı. Haber ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Şemdinli ilçesinde askeri aracın şarampole devrilmesi sonucunda 8 asker yaralanırken, 3 asker ise hayatını kaybetti. Kaza sonucu şehit olan Uzman Çavuş Soner Akbulut'un naaşı, memleketi Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Çalıkkaya köyüne ulaştı. Şehidin yakınları ve köy halkı üzüntüye boğuldu. Şehit Uzman Çavuş Soner Akbulut, 2 yıl önce evlenmişti. 8 ay önce dünyaya gelen bir kız çocuğu bulunuyor. Soner Akbulut'un cenazesinin Van'da yapılacak olan tören sonrasında Kayseri'ye gönderilecek ve ikindi namazına müteakip Pınarbaşı ilçesine bağlı Çalıkkaya köyünde törenle defnedileceği bildirildi.

GENELKURMAY: 3 PERSONELİMİZ ŞEHİT, 8 PERSONELİMİZ YARALI

Genelkurmay Başkanlığı, dün saat 21.00 sularında, Hakkâri ili Şemdinli ilçesinde bir zırhlı aracın şarampole yuvarlanması sonucu 3 personelin şehit olduğunu, 8 personelin yaralandığını bildirdi. Genelkurmay’dan yapılan yazılı açıklamada, “Kazada yaralananlar, askerî helikopterle Van Yüzüncü Yıl Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yüksekova Devlet Hastanesi ve Hakkâri Askerî Hastanesine tahliye edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Kaza ile ilgili idari ve adli soruşturma sürdürülmektedir. Bu müessif araç kazasında şehit olan personelimize Allah'tan rahmet ve aile yakınlarına başsağlığı, yaralı personelimize acil şifalar dileriz.” denildi.

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar Köyü Gelişen Mezrası'nda devriye görevi yapan 'Kirpi' tipi zırhlı aracın uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada şehit düşen
Uzman Çavuş Halil Karataş'ın cenazesi Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne, Uzman Çavuş Soner Akbulut'un cenazesi Kayseri'nin Pınarbaşı ve sözleşmeli er Ahmet Demirhan'ın cenazesi Çorum'un Sungurlu İlçesi'ne gönderilmesi nedeniyle Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Van Asker Hastanesi'nden ambulanslarla Filo Komutanlığı'na getirilen şehitlerin Türk Bayrağı'na sarılı tabutları tören alanındaki masaların üzerine konuldu. Özgeçmişleri okunun şehitler için daha sonra dua edildi. Bir süre görev arkadaşlarının omuzlarında taşınan şehit askerlerin tabutları Türk Hava Kuvvetlerine ait kargo uçağına bindirildi. Şehit askerler Halil Karataş Çanakkale'ye, Ahmet Demirhan Çorum'a, Ahmet Demirhan ise gözyaşları arasında Kayseri'ye gönderildi.

Editör: TE Bilisim