AK Partili Çaldıran Belediyesi tarafından otogar alanında düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Gürbüz Demirtaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Musa Arı, AK Parti Çaldıran İlçe Başkanı Fevzi Akbalık, kurum amirleri ve binlerce vatandaş katıldı. Özellikle köylerden katılımın yoğun olduğu görülen programda Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, otogar kapısında durarak gelen bütün misafirlerinin elini sıktı.

 

KAYATÜRK’TEN BAŞKAN YILDIRIM’A ÖVGÜ


İftar programından sonra ilçe merkezinde semaver çayı içen partililere hitaben konuşan Kayatürk, iftar programına katılımın kendisini şaşırttığını, bu derece kalabalık bir organizasyonun bölgede bir ilk olduğunu vurguladı. Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, İlçe Başkanı Fevzi Akbalık ve ekiplerini tebrik ettiğini belirten Kayatürk, “Bugüne kadar sayısız iftar programına katıldım. Fakat böyle bir organizasyonla karşılaşmadım. İlçe halkı belediye başkanını gerçekten seviyor, bu katılım onun en büyük göstergesi. Sayın Ferman Yıldırım gerçekten ilçesi için büyük emekler vermiş, çalışkan bir kardeşimiz. Gittiğim her ilçede Çaldıran Belediyesi’nin hizmetlerini örnek veriyorum. Gidin Çaldıran'daki yatırımları görün diyorum. İşte bu İftar programına gösterilen ilgi belediye başkanının halkına verdiği hizmetin meyveleridir. İftar programına katılan ve organizasyonda emeği geçen herkesi muhabbetle selamlıyorum” dedi.

 

YER KALMAYINCA HALILAR SERİLDİ


Belediye Başkanı Ferman Yıldırım ise, yoğun katılımdan dolayı memnuniyetini dile getirirken, ilçe halkına minnet ve şükran borçlu olduğunu söyledi. Yıldırım, “Günler öncesinde hazırlıklarına başladığımız iftar programına katılımın yüksek olacağını tahmin edebiliyorduk. Fakat bu derece yoğun olabileceğini düşünmedik. Geçen sene düzenlediğimiz programa 10 bin kişi katılmıştı. Bu sene 13-14 bin kişilik yer ve yemek hazırladık. İftar saatine yakın adeta bir insan seli otogar alanına akın etti. Masalar yetmediği için yüzlerce halı serdik ve birçok vatandaşımız bu halıların üzerinde iftarını açtı. Birçok vatandaşımız ise kaldırımlarda yerde oturmak zorunda kaldı. Öncelikle halkımızın bu konuda gösterdiği sabır için onlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca programımıza katılıp bizleri onurlandıran başta Van Milletvekilimiz Sayın Burhan Kayatürk ve tüm protokole, böylesi önemli bir programda bizleri yalnız bırakmayan Çaldıran’lıhemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.Parti binasında vatandaşlar ve partililerle de bir araya gelen Kayatürk ve Aras, ardından ilçeye bağlı Aşağı Dikme köyündeki bir taziyeye katıldıktan sonra ilçeden ayrıldılar.

Editör: TE Bilisim