Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çökelek köyünde, kaçak elektrik kullanmak için kaçak kurulan 18 trafo belirlenmesi üzerine bölgeye Dicle Elektrik görevlileri bölgeye giderek inceleme yaptı.

İnceleme esnasında Dicle Elektrik görevlileri orada olan bir takım şahısların saldırısına maruz kalırken, ihbar edilmesi üzerine bölgeye giden jandarma memurlarının müdahalesine rağmen bir takım şahıslar taş ve sopalarla elektrik dağıtım firmasının personelini darp ederek araçlara zarar verdi.

4 ZANLIYA YAKALAMA

Jandarma görevlileri havaya ateş açarak hadisenin büyümesinin önüne geçerken, saldırıyla ilgili olduğu tespit edilen dört zanlı gözaltına alındı.

KAÇAK TRAFOLAR SULAMADA KULLANILIYOR

Bölgenin elektrik dağıtım hizmetini üstlenen Dicle Elektrik’ten edinilen bilgiye göre de alana yüksek gerilim hattından kaçak elektrik kullanmak için kaçak trafo kurulduğu ve kaçak trafolar bilhassa enerji kullanımın yüksek olduğu tarımsal sulama bölgesinde kullanıldığı aktarıldı.

25 TANE ABONESİZ USULSÜZ TRAFOYA CEZA İŞLEMİ

Diğer taraftan, Dicle Elektrik görevlileri tarafından yalnızca son bir haftada  Siverek ilçesinde 18 tane, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yedi tane olmak üzere toplamda 25 tane abonesiz kaçak trafoya kaçak ceza işlemi yapıldı.

İşlem yapılarak el konulma kararı alınan bu 25 trafo üzerinden usulsüz kullanılan enerjinin maliyetinin de senelik hemen hemen 7 milyon TL'yi bulduğu belirtildi.

HABER365

Editör: TE Bilisim