Şırnak'ın İdil ilçesi, Cizre sokaklarının temizlenmesinin ardından, operasyon sırasının kendisine gelmesini bekliyordu. Ve beklenen oldu. İdil ilçesi ve Dirsekli köyü'nde saat 23.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Şırnak Valiliği "16.02.2016 Salı günü (Bugün) saat 23:00'ten itibaren, İlimiz İdil İlçe merkezinde ve Dirsekli Köyü'nde, bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanmış çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir." açıklamasını yaptı.

 

GÖZLER İDİL'DEYDİ

Hükümetin hendek ve barikat kurulan her yere operasyon yapılacağını ilan etmesinden sonra, İdil'de de yasak ilan edilip operasyon düzenleneceğine kesin gözüyle bakılıyordu. Zira iddialara göre ilçede en az 400 hendek ve barikat var.

 

OPERASYON 'GELİYORUM' DEDİ

İdil'e son haftalarda yemek, yatak, revir konteynırlarının getirilmesi, ilçedeki birçok okula özel harekat polisi ve jandarmalardan oluşan güvenlik güçlerinin yerleştirilmesi, ilçedeki öğretmenlere, ilçe dışında seminer görevi verildiğine dair mesajların gönderilmesi gibi gelişmeler de, operasyon beklentisini artırmıştı. Bu nedenle ilçe halkının yüzde 90'ı da evlerini terk edip, güvenli yerlere çekilmişti.

Editör: TE Bilisim