Diyarbakır'da 1 milyonun üzerinde kişinin katılımıyla gerçekleşen Nevruz kutlamalarında, İmralı'da bulunan PKK lideri Öcalan'ın mektubu okundu. Mektup, ilk olarak Pervin Buldan'ın ağzından Kürtçe, ardından ise Sırrı Süreyya Önder'in ağzından Türkçe olarak okundu.

İŞTE ÖCALAN'IN MEKTUBUNUN TAM METNİ

(Resmi büyütmek için üzerine tıklayınız)


KÜRTÇE VE TÜRKÇE 'NEVRUZ KUTLU OLSUN' FLAMALARI

Vatandaşların büyük bölümünün tertip komitesinin çağrısı doğrultusunda yöresel kıyafetlerle kutlamalara katıldığı görüldü. Kürtçe ve Türkçe, ''Nevruz kutlu olsun'' yazılı flamaların asıldığı alana girişler sırasında tertip komitesinin de görevlendirdiği 10 bin kişi alandaki koordinasyonu sağlıyor.

HALAY ÇEKEREK EĞLENİYORLAR

Çok sayıda televizyon kanalının canlı olarak yayınlayacağı kutlamayı izlemek için yurt içi ve yurt dışından Diyarbakır'a gelen 350'yi aşkın gazeteci akreditasyon yaptırdı. Alanda toplanan gruplar, müzik yayını eşliğinde halay çekerek eğlenmeye başladı. Çocuklar alanın yakınındaki parkta oyun oynarken, bazı aileler de çimlere serdikleri kilimlerin üzerine piknik yapıyor.

KARNAVAL HAVASI YAŞANIYOR

Sabahın erken saatlerinden itibaren alana gelmeye başlayan bazı vatandaşlar beraberinde getirdikleri çay ve malzemelerle, kimileri de seyyar satıcılardan satın aldıkları ciğer kebapla kahvaltılarını yapıyor. Parkın etrafındaki açık arazide top oynayan çocuklar, parkta çay içenler ve halay çekenlerle alanda tam bir karnaval havası yaşanıyor.

Editör: TE Bilisim