BDP'nin Urfa adayları dün düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı bir mitingle halka tanıtıldı. Mitingde bir konuşma yapan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Urfa'ya aday olarak deneyimli başkan Osman Baydemir'i getirdiklerini belirterek, "Söz veriyoruz. Belediye başkanlarımız geldikleri mal varlıkları ile gidecektir. Halkın parasını çalmadık, çaldırmayız. Herkes bizden eşit hizmet alacak" dedi.

VATANDAŞLARA VAATLERDE BULUNDU

Osman Baydemir, 10 bini aşkın kişinin katıldığı mitingde Şanlıurfalılara seslendi. Espirili bir üslupla Şanlıurfalılara seslenen Baydemir, Şanlıurfa için yürütmeyi planladığı projelerini açıkladı. Baydemir, başta ulaşım ve konut olmak üzere birçok vaatte bulundu.

"ZENGİN OLMAK İSTEYEN SİYASETTEN UZAK DURSUN"

Konuşmasında sık sık hesap gününü hatırlatan Baydemir, mal mülk sahibi olmak isteyenlerin siyasetçi olmamasını önerdi. Baydemir, "Mal mülk sahibi olmak isteyenler lütfen milletvekili, belediye başkanı, bakan, hele başbakan olmayın. Ticaret yapın. Allah rızkını versin. Zengin olmak isteyenler bence siyasetten uzak dursunlar. Çünkü bu halkın huzurunda, Allah hiçbir siyasetçiye nasip etmesin, işte görüldüğü gibi mahcup olmak da var" ifadelerini kullandı.

"HERKESİN GÖZÜ URFA'DA OLACAK"

Osman Baydemir çok iddialı konuştu ve bu seçimlerde herkesin gözünün Urfa'da olacağını söyledi. Urfa'da elini sıkmadığı kimsenin kalmayacağını dile getiren Baydemir, "Türkiye tarihinde, en heyecanlı seçimini Urfa'da yaşayacak. Bütün dünyanın gözü Urfa'da olacak" dedi.

"SEÇMENİN YÜZDE 45'İ BİZİ DESTEKLİYOR"

Baydemir, konuşması sonrası gazetecilerle sohbet ettiği esnada anket rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirterek "Şanlıurfa'da seçmenin en az yüzde 45'i bizi destekliyor. Bu oran 30 Mart seçimlerinde daha da yukarı tırmanacaktır. Diyarbakır'da yaptıklarımız burada yapacaklarımız teminatıdır" dedi.

Editör: TE Bilisim