Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı sevgi evleri, 5 yıldızlı otel konforunda hizmet sunuyor.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, 2015'te Bitlis merkezde korumaya muhtaç ve kimsesiz çocuklar için villa şeklinde 5 sevgi evi açtıklarını söyledi.

 

Sevgi evlerinde, 5 yıldızlı otel konforunda hizmet sunduklarını ifade eden Çakan, şöyle konuştu: "Bakıma muhtaç ve kimsesiz çocuklarımızı sevgi evlerine aldık. Bakıcı annelerimiz, psikolog, sosyolog ve diğer meslek elemanlarımızla 7 gün 24 saat bu çocuklarımıza ev ortamında hizmet sunmaktayız. Okula giden ve gitmeyen çocuklarımız var. Okula gidenler sabah kahvaltısını yapıp servisle okula gidiyor. Okula gitmeyen çocuklarımızı da çeşitli el sanatlarına, dikiş nakış ve bilgisayar gibi kurslarımıza gönderiyoruz. Sevgi evlerimizin açtığı satranç kursu var. Diğer illerdeki sevgi evleri arasında satranç yarışması düzenlendi. Folklor ekibimiz var. Çocuklarımız mayıs ayı sonunda Denizli'de ilimizi temsilen folklor yarışmasına katılacak. Tiyatro eğitimi alanlar var. Çocukları istedikleri her türlü sosyal, sportif ve kültürel kursa gönderiyoruz. Her zaman başlarında meslek elemanlarımız, nöbetçi amirlerimiz ve bakıcı annelerimiz bulunmaktadır. Ayrıca bakıcı anneler, sabah, öğle ve akşam yemeklerini çocuklarla beraber yemektedir."

 

Çocukların bir evde olması gereken her şeyin çok ötesinde imkanlara sahip olduğunu belirten Çakan, çocukların tüm ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını ve eksiklerinin olmadığını dile getirdi. Çakan, "Tek amacımız vatana milletine bağlı, hoşgörülü, insanları seven, kendisini tanıyan, topluma yararlı olabilen çocuklar yetiştirmek. Evlerimizde 22 çocuk yaşamakta. Ama kapasitemiz 40 kişiliktir. 18 çocuk misafir edebilecek kadar kapasitemiz var." diye konuştu.

 

AKTAŞ: SICAK BİR AİLE ORTAMI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Bitlis Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Mine Aktaş ise sitede çocuklara hizmet için 14 bakım ve 3 temizlik elemanı bulunduğunu belirterek, "Çocukluklarını yaşayabileceği sıcak bir aile ortamı gözetilmektedir. 5 yıldızlı otel konforundaki evlerimizde, her çocuğun özel odası, yatağı, dolabı ve ayrıca ödevlerini araştırmaları için her evde bilgisayar ve internet bulunmaktadır." bilgisini verdi. Evlerde çocukların mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürdüğünü bildiren Aktaş, çocukların istediği yemeklerin bakım elemanlarınca pişirildiğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim