Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül ve mühendis eşi Nesrin Kaya Bingül'ün, büyük fedakârlıklarla büyüttükleri otizmli ikizleri Muhsin Murat ve Aliye Zeynep, önce Türkiye, ardından Polonya'daki Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası'nda altın madalya için mücadele edecek.

 

Bingül çifti, henüz iki yaşındayken otizmli oldukları anlaşılan ikizleri Muhsin Murat ile kızı Aliye Zeynep (12) için gece gündüz demeden çaba harcadı. Çocuklarının fiziki gelişimlerini tamamlamaları için önce jimnastik eğitimi aldıran aile daha sonra kayak ile tanışmalarını sağladı. İkizlerinin, eğitim ve diğer tüm günlük ihtiyaçları için "gölge öğretmen" ve yardımcılar tutan Bingül çifti, bu sayede onları hayata sporla bağlamayı başardı. Ailelerinin desteği ile geçtiğimiz yıl yapılan Özel Sporcular Alp Disiplini Türkiye Şampiyonasında altın madalya kazanan Muhsin Murat ve Aliye Zeynep, daha sonra jimnastikte Türkiye ikinciliğini elde etti.

 

DÜNYA ŞAMPİYONASI'NDA MADALYA HEDEFİ

Kendi yaş gruplarında Türkiye'nin tek lisanslı milli sporcuları olan ikizler, geçtiğimiz yıl elde ettikleri başarının ardından bu hafta sonu Erzincan'da düzenlenecek Özel Sporcular Alp Disiplini Türkiye Şampiyonası için yoğun bir antrenman programı geçirdi. Palandöken Dağı'nda antrenörler Sefa Yalçın ve İbrahim Yıldırım gözetiminde bir ay süreyle kampa alınan ikizler, günde 4 ila 6 saat antrenman yaptı. Antrenör Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Murat ve Zeynep'in 7 yıldır kayak yaptığını, son iki yılda ise profesyonel olarak yarışlara katıldıklarını söyledi.

 

İkizlerin kendi branşlarında elde ettikleri Türkiye şampiyonluğunu bu yıl tekrarlamak istediğini belirten Yalçın, şöyle konuştu: "Bu yıl da yine hedefleri Türkiye şampiyonluğu. Şubat ayının son haftasında Polonya'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılacaklar. Orada da madalya için mücadele edecekler. Çocukların performans ve motivasyonları çok iyi. Antrenmanları da çocukların seviye ve isteklerine göre gerçekleştiriyoruz. Hem Türkiye hem de Dünya Şampiyonası'nda iki sporcumuzdan da ümitliyiz." Otizmli çocukların eğitiminin meşakkatli, fedakarlık ve destek gerektirdiğini aktaran Yalçın, "Ama Murat ve Zeynep'in becerisi sayesinde bunu biz biraz daha aza indirgeyebiliyoruz. Onlar kayak sporunda çok yetenekli ve sporu seviyorlar. Gün içinde öğretmenlerine 'kayağa ne zaman gideceğiz' şeklinde baskı kurduğunu duyuyoruz" diye konuştu.

 

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ELİNİ ÖPMEK İSTİYOR"

Sefa Yalçın, özellikle Murat'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayranı olduğunu ifade ederek, "Cumhurbaşkanımızla bir araya gelip elini öpmek istiyor. Televizyonda gördüğü zaman kanal değiştirilmesine izin vermiyor. Gölge öğretmenleriyle beraber, her zaman bu isteğini dile getiriyor. Biz de buluşmanın nasip olacağına inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim