Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Fis Ovası'ndan geçen Diyarbakır-Bingöl karayolunu trafiğe kapatan yüzlerini puşili bir grup, kimlik kontrolü yaptığı sırasında 2 uzman çavuş ve 2 astsubay olmak üzere 4 rütbeli askeri alıkoymuştu. Grup, alıkoydukları 4 rütbeli askeri yanlarına aldıktan sonra izlerini kaybettirmesinin ardından bölgede askeri operasyon başlatıldı. Jandarma Özel Harekat timlerinin katılımıyla başlatılan operasyon sürüyor. Öte yandan, Lice'de 4 rütbeli askerin alıkonulmasının yerel kaynaklarca doğrulandığı belirtildi.

 

BAŞBAKANDAN AÇIKLAMA GELDİ

 Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'da kaçırılan 4 askerle ilgili sorular üzerine, "Zaten bunlar sürece zarar vermek isteyenlerin yaptığı eylemler.Hakkari eylemleri yine aynı şekilde sürece zarar vermek isteyenlerin attığı adımlar, yaptığı eylemler. ve bunlar da bunun bir benzeridir. Fakat bunlar her halükarda biz tabi bu oyuna gelmeden sürece devam edeceğiz" dedi.

"ASKERLERİMİZİ BIRAKMALILAR"

Gazetecilerin "Çağrınız ne olacak" şeklindeki sorusu üzerine ise Erdoğan, "Bizim bir an önce askerlerimizi bırakmalarıdır" diye yanıtladı. Başbakan Erdoğan, yaptığı açıklamanın ardından hastaneden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim