ANF'de yer alan habere göre Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “9 Ekim günü Çewlik'te (Bingöl) yaşanan olayla ilgili olarak 10 Ekim günü gerekli açıklama tarafımızdan yapılmıştı. Yapmış olduğumuz bu açıklama geçerliliğini korumaktadır” dedi.

Açıklamada, “Ancak aynı gün Çewlik'in Dêrahînê (Genç) ilçesindeki olayla bu olayın herhangi bir ilişkisi yoktur" denildi.

Açıklamada, "9 Ekim günü bir görev amacıyla Erzurum eyaletinden Amed eyaletine geçmek isteyen Bahoz Amed (Ramazan Özmarkar) arkadaş, yanında gençlik biriminden Emre Ekinci ve Ömer Topal olduğu halde ilişkiye geçtikleri yurtsever ve demokrat bir insan olan Ali Bozan ile birlikte yola çıkmışlardır. Bu arkadaşlarımız sivil kıyafetli olup, yanlarında savunma amaçlı 2 silah dışında herhangi bir şey bulunmamaktadır. Ancak bu hareketleri polisin bilgisi dahiline girmiştir. Bu grubun nereden nereye hareket ettiğini bilen devlet güçleri Dêrahînê'de pusu kurmuşlardır. Çewlik'teki polislerin ölümüne karşılık bilinçli ve planlı bir biçimde dur ihtarı yapılmadan arkadaşlarımız infaz edilmişlerdir" denildi.

Açıklamada, "Olayın gerçeği budur; bu olayın Çewlik'teki polis olayıyla hiçbir alakası yoktur. Türk devlet güçleri bilinçli bir biçimde pusu kurarak bir gerillamızı, değerli 2 genç sempatizanımızı ve emekçi bir yurtsever insanımızı katletmiştir" sözlerine yer verildi.

Hayatını kaybedenlerin 1990 Urfa Viranşehir doğumlu, 2009 Amed katılımlı Bahoz Amed kod adlı Ramazan Özmarkar, 1999 Malazgirt doğumlu Emre Ekinci, 1998 Tekman doğumlu Ömer Topal, Bingöl-Karlıova doğumlu Ali Bozan olduğu bildirildi.

Editör: TE Bilisim