Kars'ın Ermenistan sınırında bulunan köylerinde yaşayanlar, cep telefonu görüşmelerinin yurtdışı tarifeye yansıması nedeniyle yüksek ücretli fatura ödemekten dertli.

 

Akyaka ilçesine bağlı Küçük Aküzüm, Kalkankale, Küçük Pirveli, Büyük Pirveli, Çetindurak, Büyük Aküzüm, Kayaköprü ve Aslanhane köylerinde yaşayan vatandaşlar, Türkiye'de faaliyet gösteren GSM şirketlerinin baz istasyonu altyapısının yetersiz kalması nedeniyle telefon görüşmelerini yurtdışı tarife üzerinden yapıyor. Ermenistan tarafındaki GSM operatörlerinin kapsama alanına giren vatandaşlar, yurtdışı tarife nedeniyle aylık ortalama 400 lira telefon faturası ödemek durumunda kalıyor. Küçük Aküzüm köyü muhtarı Teoman Gelekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu durumu uzun süredir gerekli makamlara ilettiklerini ancak sonuç alamadıklarını söyledi. Gelekçi, baz istasyonunun kurulmasıyla sorunun çözüleceğini belirterek, "Bizim karşımızda Ermenistan var. Telefon faturalarımıza yüklü ücret geliyor. Devletin bir baz istasyonu kurmaya gücü yok mu? Çok büyük bir maliyet mi?" dedi.

 

VİZONTELE FİLMİNİ ARATMAYACAK SAHNELER YAŞANIYOR

Aslanhane köyü muhtarı Celal Kılıç da telefonlarında sürekli Ermenistan operatörlerinin göründüğünü kaydederek, şu değerlendirmede bulundu: "Bu sıkıntılarımızın giderilmesi için devlet büyüklerimizden gerekli yardımın yapılmasını bekliyoruz. Biz şu an Vizontele filmini canlı olarak yaşıyoruz. Evimizin içerisinde otururken telefonlarımız çekmiyor, görüşme yapmak için yüksek kesimlere çıkıyoruz. Acil hastamız olduğu zaman yüksek kesimlere çıkarak şebeke arıyoruz. Bu insanlık için zor bir durum." 

 

AKÇAY: 300-400 LİRA FATURA ÖDÜYORUZ

Büyük Pirveli köyü muhtarı Tahir Akçay da görevi nedeniyle sürekli telefon görüşmesi yapmak zorunda olduğunu aktardı. Ermeni operatörler nedeniyle yüksek fatura ödediğini vurgulayan Akçay, "Cep telefonu şebekeleri yüzünden çok sıkıntı yaşıyoruz. Ermenistan hattından dolayı sıkıntımız çok. Yüklü faturalar ödüyoruz. 300-500 lira arasında fatura ödemek zorunda kalıyoruz" diye konuştu. Küçük Aküzüm köyü sakinlerinden Hasan Karabağ, "Yurtiçi görüşme yapmamıza rağmen Ermenistan sınırında olduğumuz için yurtdışı tarife gözüküyor. Aylık ortalama 300-400 lira civarında cep telefonu faturası ödüyorum. Hem bana hem de görüştüğüm insana yüksek fatura gidiyor" dedi.

Editör: TE Bilisim