Bitlis AFAD'da görevli dalgıç ekipleri, Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar beldesinin ana su deposunda meydana gelen tıkanıklığı gidermek için hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü bölgede, 8 metre derinliğindeki depoya dalarak, sorunu giderdi.

Bitlis Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü'nde (AFAD) görevli dalgıç ekibi, ana su deposunda meydana gelen tıkanıklık nedeniyle bir haftadır suları akmayan Aydınlar beldesinin mağduriyetini gidermek için, dondurucu soğuğa rağmen, 8 metre derinliğindeki depoya daldı.
Adilcevaz ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki Aygır Gölü'nde yer alan ana su deposunda tıkanıklık nedeniyle Aydınlar beldesine bir haftadır su verilemiyordu.

15 DAKİKADA SORUN GİDERİLDİ

Dalgıç ekibi olmadığı için su sorununu çözemeyen Aydınlar Belediyesi, durumu AFAD ekiplerine bildirdi. AFAD da su altında arama kurtarma çalışmalarıyla bilinen dalgıç ekiplerini bölgeye gönderdi. Süphan Dağı eteklerinde bulunan ve hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü bölgede kar üzerinde elbiselerini değiştirip, dalgıç elbiselerini giyen balık adamlar, ellerinde çekiçlerle 8 metre derinliğindeki depoya indi. Dalgıçlar, yaklaşık 15 dakika süren bir çalışma sonucu tıkanıklığı giderdi. Çalışmaları yerinde inceleyen Aydınlar Belediye Başkanı Arif Tusun ve köylüler, dalgıç ekibine mağduriyetlerini giderdikleri için teşekkür etti. Tusun, yaptığı açıklamada, ana depoda meydana gelen tıkanıklık nedeniyle beldeye bir haftadır suların gelmediğini söyledi. Sorunu çözmek için depoya inemediklerini ve durumu AFAD'a bildirdiklerini ifade eden Tusun, "Beldeye bir haftadır su veremiyorduk. Vatandaşlarımız mağdur olmuştu. AFAD'a bağlı dalgıç ekipler gelip bu sorunumuzu çözdü" dedi.

Editör: TE Bilisim