Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde PKK'lilerle güvenlik görevlileri arasında çıkan çatışmalarda şehit olan Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan, Uzman Çavuş Osman Ateş, Özel Harekar Komiseri Zekeriya Bilgen ile Özel harekat polisi Bora Tayfur için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi.

 

ŞEHİT YAKINLARINI TESELLİ ETTİLER

Saldırıda birlikte şehit olan 3 asker ile 2 polisin yakınları sık sık fenalaşırken, kadın asker ve polisler, şehit yakınlarını teselli etti. Törende şehit yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Fenalaşan ve ağıt yakan şehit yakınlarını, Kayseri 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, "Çocuklarınızın intikamını aldık, üzülmeyin, namertleri sevindirmeyin" diyerek teskin etti. Zaman zaman sağlık ekiplerinin müdahale etmek zorunda kaldığı şehit yakınlarına protokol üyeleri taziyelerini  iletti. 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, şehit yakınlarına taziye dileklerinde bulunurken, şehit yakınları da komutana sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

 

"ABİM EVLENECEKTİ, ŞEHİT OLDU"

Vatani görevini yaptığı birliğinden özel izinle törene katılan şehit Piyade Uzman Çavuş Ateş'in kardeşi Emre Ateş de gözyaşları içinde ağabeyinin çok genç olduğunu ve evleneceğini belirterek, birbirlerine doyamadıklarını söyledi.

 

ŞEHİDİN 5 YAŞINDAKİ KIZI OYUNCAĞIYLA OYNADI

Şehit Astsubay Erdoğan'ın 5 yaşındaki kızı Eylül Ada da her şeyden habersiz, elindeki oyuncak bebekle oynadı ve babasının fotoğrafını annesine gösterdi. Şehit polis memuru Tayfur'un anne ve babası ise cenazeler ambulanslara konulacağı sırada evlatlarının tabutunun arkasından koştu.

 

ŞEHİDİN BABASI FERYAT ETTİ

Şehit Yüzbaşı Çiğa'nın tabutuna sarılan ve fotoğrafını öpen babası, "Oğlum, genç yaşta beni bırakıp gittin" diyerek feryat etti. Yakınları, şehitleri asker selamıyla uğurladı. Toprağa verilmek üzere Çiğa'nın naaşı memleketi Mersin'e, Bilgen'in cenazesi Balıkesir'in Susurluk ilçesine, Erdoğan'ın naaşı Sivas'ın Divriği ilçesine, Ateş'in cenazesi Tokat'ın Pazar ilçesine ve Tayfur'un naaşı Ankara'ya gönderildi. Şehitlerin tabutlarını, fotoğraflarını öpen yakınları daha sonra tabut başlarından güçlükle alınabildi. Şehitler askerlerin omzunda ambulanslara konularak memleketlerine uğurlandı.

Editör: TE Bilisim