Bitlis’in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) ile girişimci işadamları tarafından yapılan görüşmelerle, Tatvan’ın kısa sürede İran turizmi ve ticaretine açılmasının önün açılmaya çalışılıyor.

 

Yaklaşık 2 yıldır İranlı yetkililerle yapılan görüşmeler sonucunda geçen yıl İran’ın Urmiye şehrinden gelen Urmiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adel Fattahi ile yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere, Urmiye İnşaat Mühendisleri Odası, Harita Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası yetkililerinden oluşan bir heyetin Tatvan’ı ziyaret etti. TATSO Meclis Başkanı İhsan Bakırhan, İran’dan gelen heyetin Tatvan’ın doğal ve tarihi güzellikleri ile bölge ticaretini beğendiklerini söyledi. Bakırhan İranlı heyetin Tatvan ziyareti 2 gün sürdüğünü ifade etti. Bakırhan, “Tatvan’ımızın eşsiz güzellikleri ile bölgenin ticari potansiyelini gören İranlı heyet Tatvan ile bölge ticaretini başta kentleri Urmiye olmak üzere İran’ın diğer kentlerinde tanıtmaya çalışacaklarını. Urmiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adel Fattahi de Tatvan’ın turizm altyapısını çok beğendiğini, turizm ve ticaret konusunda Tatvan’daki girişimci işadamlarıyla birlikte çalışmak istediklerini, bölgenin çok zengin tarihi ve doğal güzelliklere sahip olduğunu söylediler. Biz de TATSO öncülüğünde üyelerimizin katkılarıyla tanıtım amaçlı olarak Türkçe, İngilizce ve Farsça olmak üzere 3 dilde hazırladığımız ‘Tatvan Ticaret ve Gezi Rehberi’ ismindeki tanıtım kataloğu, CD ve cep kitapçıklarını İran’dan gelen heyete teslim ettik. Heyet tarafından Tatvan’ın tanıtımı İran’ın gelişmiş şehirlerinde yapılacak. Amacımız, İran ticaretini ve turizmini Tatvan’a ve bölgeye kazandırmaktır” dedi.

 

Bölgeye İran turizmini kazandırmaya çalıştıklarını dile getiren İCF Turizm ve Seyahat Acentesi işletmecisi Ferruh Doğan, “İran turizmi genelde Van ile İstanbul’da yoğunlaşmış durumdadır. Biz bu potansiyeli Tatvan’a ve bölgemize kazandırmak için TATSO öncülüğünde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim