Bitlis'in Tatvan ilçesindeki kaplıca tesislerinde vatandaşlar, soğuk havalarda sıcak ortamda dinlenmenin keyfini yaşıyor.

 

Tatvan - Ahlat karayolundaki tesislerde vatandaşlar günün stresini atmanın yanında kaplıcanın şifalı sularından da faydalanıyor. Çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaşın kaplıcaları ziyaret ettiğini belirten Nemrut Gülsuhan Kaplıcaları işletmecilerinden İzzettin Bayram, kaplıcadaki suyun cilt ve iç hastalıklarına iyi geldiğini söyledi.

 

Nemrut Dağı eteğinde ve Van Gölü'ne 200 metre mesafede halka hizmet verdiklerini ifade eden Bayram, şöyle konuştu; "Termal ile kaplıcayı karıştırmamak lazım. Termal sıcak su demek, kaplıca ise şifalı su demektir. Buranın suyu bir çok hastalığa iyi geliyor. Bu nedenle şifa arayanlar da burayı tercih ediyor. Burada erkekler ve bayanlar için ayrı iki adet büyük havuzumuz bulunuyor. Bunun yanında 32 adet havuzlu özel aile o bölümleri mevcut. Soyunma, banyo ve duş odaları var. Minerali yüksek şifalı kaplıcamızda pazartesi ile perşembe günlerini halk günü olarak belirledik. Şu an vatandaşlar buradan günübirlik faydalanabiliyor." Kaplıcayı ziyaret eden vatandaşlardan Hakan Torun Oral ise bölgede bu tür tesislerin bulunmasının önemli olduğunu belirterek, herkesin şifalı sulardan yararlanması gerektiğini dile getirdi. 

Editör: TE Bilisim