Saat 13.00 sıralarında , Atatürk Mahallesi'de bulunan Tugay Komutanlığı sahası içinde yer alan meşelik alandaki mühimmatların belirlenemeyen bir nedenle patlamasının ardından yangın çıktı. Aşırı sıcak ve kuru otların tutuşmasıyla büyüyen yangın, askeri alanda kısa sürede yayıldı.

 

 

Çığ Köyü yakınlarında bulunan askeri tesislere doğru hızla yayılan yangına, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, başka bölgelerdeki yangınlara gitmeleri nedeniyle ilk anda müdahalede bulunamadı.

 

5 TOMA YARDIMA KOŞTU

Yangına, İl Jandarma Komutanlığı, Tunceli Belediyesi ve 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı itfaiye ekip ve araçlarıyla müdahale edildi. Ancak yangının hızlı yayılması karşısında yetersiz kalınması üzerine Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nden yardım istendi. Bunun üzerine polisin toplumsal olaylarda kullandığı 5 TOMA da yangın bölgesine gönderildi.

 

TOMA'LAR SAYESİNDE YANGIN SÖNDÜ

Askeri alan içindeki mühimmat depolarına sıçrama tehlikesi de bulunan yangına, Tunceli Belediyesi itfaiye araçlarının yanı sıra, polisin 5 TOMA'sı ile Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na ait 1 TOMA aracı sürekli su sıkılarak müdahale edildi. Alevler böylece her geçen dakika kontrol altına alınmaya başlandı ve yangın söndürüldü.


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim