Yüksekova'daki bir dağ köyünde görev yapan üç kadın öğretmen, sosyal medyada başlattıkları kampanyayla ihtiyaç sahibi öğrencilerinin kışlık giyeceklerini karşıladı.

 

Çetin kış koşullarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapan öğretmenler, geleceğe hazırladıkları öğrencilerinin ihtiyaçlarını gidermenin uğraşını veriyor. Yüksekova'ya 10 kilometre mesafedeki İnanlı Köyü İlkokulu'nda görev yapan 3 "çalıkuşu"nun öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için gösterdiği fedakarlık takdir topluyor.

 

Ülkenin en ücra köşesinde ve ailelerinden kilometrelerce uzakta görev yapan kadın öğretmenler, minik öğrencilerinin üşümemesi için başlattıkları kampanyayla 200 öğrenciyi giydirecek kadar yardım topladı. Kendilerine ulaşan yardım kolilerini okula getiren öğretmenler, bot, mont, kazak, atkı, bere ve eldivenleri elleriyle çocuklara giydirdi.

 

Minik öğrencilerini ısıtarak onların mutluluğuna ortak olan öğretmenler, fazla giysileri de köydeki diğer çocuklara dağıttı.

 

"YÜKSEKOVA'DAN AĞLAYARAK GİDECEĞİME EMİNİM"

Kahramanmaraşlı öğretmen Meryem Dündar, AA muhabirine, iki yıl önce ağlayarak geldiği ilçeden, artık ayrılmak istemediğini anlattı. Köyde görev yapmaktan gurur duyduğunu dile getiren Dündar, şöyle konuştu: "Sorun çocuklara sadece alfabeyi öğretmek bitmiyor. Çocukların ihtiyaçlarının giderilmesi için çok çaba sarf ettik ve öğretmen arkadaşlarımızla sosyal medyada bir kampanya başlattık. Kısa sürede birçok yardımsevere ulaştık. Duyarlı insanlar, yardım gönderdi. Yardımları, öğrencilerime dağıtırken onların mutlu olduğunu gördüm. Onlar mutlu oldukça biz daha çok mutlu oluyoruz. Artık Yüksekova'dan ağlayarak gideceğime eminim."

 

Velilerin de öğrencilere yaptıkları fedakarlıkları görünce çocuklarıyla daha çok ilgilenmeye başladığını ifade eden Dündar, yardımlarla köylülerin duasını aldıklarını belirtti. Hemen her gün bir velinin evine konuk olduklarını aktaran Dündar, kendilerine en güzel yemeklerin ikram edildiğini söyledi. Dündar, "Gerçekten aramızda çok sıcak bir iletişim var. Onlardan çok memnunuz. Burada öğretmene çok büyük saygı var. Öğretmeni baş tacı ediyorlar" dedi.

 

Gelen yardım kolilerinin içinde kırtasiye malzemelerinin de olduğunu dile getiren Dündar, öğrencilerin bu tür ihtiyaçlarını da giderdiklerini kaydetti.

 

"BAZEN SOBANIN BAŞINDA SOĞUKTAN TİTRİYORLARDI"

İzmirli öğretmen Ümran Akyol da köy okulunda okuyan öğrencilerin birçok eksiğinin olduğunu anlattı. Bölgede çetin kış koşullarının etkili olduğuna dikkati çeken Akyol, şunları söyledi: "Zorlu kış şartlarında öğrencilerimizin üşüdüğünü gördük. Montları yoktu, ayakkabıları yırtıktı. Bazen sobanın başında soğuktan titriyorlardı. Bu da bizi çok etkiledi. Bu nedenle diğer öğretmen arkadaşlarımızla böyle bir kampanya başlattık. Batıdaki eğitim dernekleriyle iletişim kurduk. Şimdi hem kırtasiye hem de kışlık ihtiyaçlarını giderdik. Onlar mutlu olunca bizler de mutlu oluyoruz. Amacım daha kaliteli hizmet vermek. İnşallah bunu da başarıyoruz."

 

Konyalı öğretmen Zehra Mutlu ise kampanyalarının devam edeceğini ifade ederek amaçlarının diğer köylerdeki ihtiyaç sahibi öğrencileri de giydirmek olduğunu bildirdi.

Mutlu, gelen yardımlarla öğrencilerinin artık üşümediğini kaydederek kendilerine yardım gönderen hayırseverlere teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim