Muş'un Varto ile Bingöl'ün Karlıova ilçeleri arasındaki karayolunu Leylek Köyü yakınlarında hendek kazarak ulaşıma kapatan PKK'lilere hava destekli operasyon başlatıldı. 2 gündür kapalı olan Varto-Karlıova karayolu ulaşıma açıldı. Böylelikle bölgede kapalı yol kalmadı.

GÜVENLİK GÜÇLERİNİN NAMAZ MOLASI

Operasyonun tamamlanmasının ardından bazı asker ve polisler, kendilerini korumaları için giydikleri kalkanların üzerinde namaz kıldı.

2 OPERATÖR YARALANDI

Sabah saatlerinde yapılan müdahale esnasında yolda açılan hendekleri kapatmak için bölgeye gönderilen İl Özel İdaresi'ne ait iş makinelerinde görev yapan 2 operatör, vücutlarına isabet eden taşlardan dolayı yaralandı. Ambulanslarla Varto Devlet Hastanesi'ne kaldırılan operatörler, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Muş Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Hendeklerin kapatılmasının ardından bu kez devreye giren PKK yandaşları güvenlik görevlilerini taş yağmuruna tuttu. Atılan taşlardan 4 jandarma eri yaralandı. Yaralılar olay yerinde bulunan ambulanslarda ayakta tedavi gördü.

KAMYON VE İŞ MAKİNELERİ HURDAYA DÖNDÜ

Bölgedeki eylemciler tarafından ateşe verilen bir kamyon ve iş makinesinden alevler yükselmeye devam ediyor. Hurdaya dönen araçların kısa süre içerisinde bölgeden çıkarılacağı bildirildi.

Editör: TE Bilisim