Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde 37'ncisi düzenlenen Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri'nde ABD ve Avusturyalı sporcular, saatte 200 kilometre hıza ulaşılabilen "wingsuit"le atladı.

 

Şenliklerin ikinci gününde, ilk olarak Kemaliye Gabani bölgesinde 600 metre yükseklikte kurulan 6 metre uzunluğundaki özel bir platformdan 5 sporcu "base jump" atlayışı yaptı.

 

Daha sonra ABD'li sporcular Scotty Bob, Lan Flanders, Matt Blank, Cann Trecay ve Avusturyalı Edi Guschall, aynı platformun üzerinden kendilerini boşluğa bırakarak "wingsuit exit" (yarasa kanat) atlayışını gerçekleştirdi. Sporcular, yaklaşık bin 400 metre havada süzüldükten sonra paraşütlerini açarak Karasu Nehri'ne indi. Sporcular, nehirde bekleyen bottaki görevlilerin yardımıyla sudan çıkarıldı. Zaman zaman 200 kilometre hıza ulaştıkları belirtilen sporcuların atlayışı adeta nefesleri kesti.

 

Kemaliye Şenlik Koordinatörü Feridun Çelikmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Wingsuit exit atlayışları, Türkiye'de ilk kez Kemaliye ilçesinde yapıldı" dedi.

 

Dünyaca ünlü sporcuların gösteri yaptığını belirten Çelikmen, "ABD'li sporcu Scotty Bob, şu an bir numara. 600 metreden atlayış gerçekleştirdi. Saatte zaman zaman 200 kilometre hızla üzerimizden geçti. Çok özel bir spor. Doğa sporlarının en uç noktası. Bunları yapan kişiler saatlerce paraşütle uçaktan atlayış gerçekleştiriyor. Scotty Bob, en son Alaska'da 2-3 metre bir aralıktan geçerek dünyanın en zorlu uçuşunu gerçekleştirdi" diye konuştu. Scotty Bob da Kemaliye'de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Heyecan verici atlayışlar yaptım. Kemaliye'nin 'base jump' ve 'wingsuit' atlayışları yapmaya elverişli bir doğası var" ifadesini kullandı.

 

Sporculardan Lan Flanders ise adrenalin dolu vakit geçirdiklerini ve atlayışlardan büyük zevk aldıklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim