Yeni yıla girmeye saatler kala Hakkari’de çekilen Suriyeli ailelerin görüntüleri herkesi üzmüştü. Bir süre önce Suriye’de çıkan savaştan kaçan 5 aile, Hakkari’nin Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan harabe ve elektriği olmayan tek odalı toprak evde mum ışığında yaşam mücadelesi veriyordu. 5 aileden oluşan ve 5’i çocuk olmak üzere 20 kişilik Suriyeli, donmamak için battaniyelere sarılarak ısınmaya çalışıyordu.
İHA’nın haberi üzerine harekete geçen Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), gece yarısı Suriyeli ailelere ulaşarak durum tespiti yaptı. Sabah saatlerinde Suriyelileri buradan alan SYDV ekibi, her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak bir apartman dairesine yerleştirdi. Tüm aile fertlerinin giyim, ayakkabı, gıda ve yakacak ihtiyacını karşılayan SYDV, beraberinde götürdüğü giyim ve ayakkabıları da kendi elleriyle Suriyeli ailelere teslim etti. İlk defa oyuncaklarla tanışan çocukların sevinci ise gözlerden kaçmadı.
Suriyeli Eymen Nabu, donmak üzere oldukları harabe evde kendilerini kurtaran ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak kendilerine yeni ev kiralayan yetkililere teşekkür etti. 
SYDV Müdürü Sait Abdullahoğlu ise, Suriyeli ailelerin durumunun basına yansımadan önce bir kişinin kendisini araması üzerine aileleri evlerinde ziyaret ettiklerini söyledi. Abdullahoğlu, “Daha sonra bu haber basına da yansıdı. Biz hemen harekete geçtik. Ailenin durumunu yerinde tespit ettik. Sabah erken saatlerde ailelerin bulunduğu eve gelerek onları harabe evden aldık. Bir ev kiralayarak daha derli toplu bir apartman dairesine yerleştirdik. Harabe evden çıkmaya ikna olmayan aileyi zorla ikna ederek yeni apartman dairesine taşıdık. Ailelerin giyim, gıda ve yakıt olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Ailenin başka ihtiyacı varsa bu ihtiyaçları da karşılayacağız. Suriyelileri en kısa sürede hastaneye götürülerek sağlık kontrollüğünden geçireceğiz. Aileler buradan gidene kadar kira olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılayıp en iyi şekilde misafir edeceğiz” dedi.
Yeni Mahalle gençleri de, aileyi görünce yanlarına gelip eşyalarının taşınmalarına yardım ederek, üzerlerine düşen komşuluk görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını belirttiler.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim