Mutki'ye bağlı Çiğdemalan köyünde yaşayan ve ikinci çocuğuna hamile olan 27 yaşındaki Zeynep Geldegül'ün sancıları artınca eşi Erol Geldegül tarafından 112 Acil Servis ve İl Özel İdaresi’ne haber bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen İl Özel İdare ve 112 Acil Servis ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle köye ulaşamadı. Bunun İl Jandarma Komutanlığı’ndan havalanan helikopter, doğum hastası Geldegül'ü almak için Çiğdemalan köyüne gitti. Köyden alınarak İl Jandarma Komutanlığı helikopter pistine getirilen ve burada hazır bekletilen ambulansla Bitlis Devlet Hastanesi’ne götürülen Geldegül, hastanede yaklaşık 30 dakika sonra bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Geldegül'ü ve yakınlarını hastanede ziyaret eden Bitlis Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Çiğdemalan köyündeki doğum vakasına geceden beri müdahalede bulunduklarını söyledi. Yolun kardan kapalı olmasından dolayı doğum hastası kadına karayoluyla ulaşamadıklarını ve konuyu Vali Veysel Yurdakul'a ilettiklerini ifade eden Yılmaz, "Ardından valimiz 112 ekiplerine talimat verdi. Hastanın köyden alması için 112 Acil Servis, AFAD, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Özel İdaresi ekiplerimiz seferber oldu. Ekiplerimiz hastaya ulaşmak için olağanüstü bir çaba sarf etti. Hastamızı helikopterle köyden aldık. Hastamızı getirdikten yaklaşık 30 dakika sonra doğum gerçekleşti. Hastamızın nur topu gibi kızı oldu. Allah hayırlı mübarek etsin. Analı babalı büyütsün" dedi.
Geceden bu yana 112 Acil Servis ve İl Özel İdaresi’ne ulaşan 23 hastaya karadan ve havadan müdahale ettiklerini belirten Yılmaz, acil hastaları kurtarmaya devam ettiklerini bildirerek, ulaşıma kapalı olan yolları en kısa sürede açmayı hedeflediklerini ifade etti.
Erol Geldegül ise, eşinin hastaneye ulaştırılmasında çaba gösteren Vali Yurdakul'a ve personellerine teşekkür etti. Yılmaz, Vali Yurdakul'un gönderdiği hediyeyi Geldegül'e verdi.

 

Editör: TE Bilisim