Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle Van'da 43, Hakkari'de 37, Muş'ta 85 ve Bitlis'te 35 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

 

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kentte 43 mahalle yolunun kar ve tipi nedeniyle kapandığı belirtildi. Aralıklarla etkisini sürdüren kar dolayısıyla açılan yolların tekrar kapandığı ifade edilen açıklamada, geniş araç parkı ve ekiplerle merkez ve ilçelere bağlı mahallelerde çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

 

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise bölge genelinde havanın parçalı bulutlu olacağının tahmin edildiği bildirildi. Gece ve sabah saatlerinde yaşanabilecek buzlanma, sis ve don olaylarına karşı vatandaşların uyarıldığı açıklamada, "Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmemektedir. Bölgemiz genelinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli ve dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

 

3 İLDE 157 KÖY VE MEZRAYA ULAŞILAMIYOR

Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Adem Aydoğdu, kardan dolayı il merkezi ve ilçelere bağlı 35 köyle ulaşım sağlanamadığını belirtti. Aydoğdu, kar nedeniyle kapalı olan köy yollarının da kısa sürede ulaşıma açılacağını ifade etti. Muş Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ise merkez ve ilçelere bağlı 85 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Karla mücadele ekiplerinin dünden bu yana 120 köy yolunu açtığını kaydeden Yentür, diğer yollarda da çalışmaların devam ettiğini ve gün içinde onların da açılmasını beklediklerini dile getirdi. Hakkari'de de olumsuz hava koşulları nedeniyle 13 köy ve 24 mezra yolunun kapandığı, ekiplerin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. 

Editör: TE Bilisim