Yüksekova'da saldırılar nedeniyle zarar gören iş yerlerindeki hasar tespit çalışmaları tamamlandı.

 

İlçede huzur ve güvenliğin tesis edilmesi amacıyla 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından, mağdur esnafın zararının tespiti için yapılan çalışmalar son buldu.

 

Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası görevlilerinden oluşturulan tespit komisyonu, ilçe merkezi ve mahallelerde bin 573 iş yerinde incelemelerini tamamlayarak, hasarı kayıt altına aldı. Yaklaşık 3 ay süren çalışmalar kapsamında hazırlanan bilirkişi tespit tutanakları, Valilik Hukuk İşleri Şube Müdürlüğüne bağlı zarar tespit komisyonuna gönderilmeye başlandı. Bu arada iş yerlerinde tespit edilen hasarın ve yaşanan mağduriyetin giderilmesi için değer tespit çalışmaları sürüyor.

 

"BİN 573 İŞ YERİNDE HASAR TESPİT ETTİK"

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, yaptığı açıklamada, hasar tespit çalışmaları için 5 kurumdan oluşan bir komisyonun kurulduğunu anımsattı. "Bin 573 iş yerinde hasar tespit ettik. Şu anki dosyalar bitti. Halihazırda değer tespit komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah kısa sürede esnaf ve tüccarımızın zararı giderilecektir." diyen Özdemir, coğrafi konumu itibarıyla hareketli bir yer olan ilçenin, sınır kapısı ve havalimanı varlığıyla daha kısa sürede toparlandığını anlattı.

 

Özdemir, esnafın çektiği sıkıntının, kredilerinin ertelenmesiyle giderilebileceğini belirterek, bu konuda gerekli adımlar atılmasını beklediklerini söyledi. Esnaf Cahit Yiğit de ilçe esnafının zor durumda kaldığını, zararın tespit edilmesi için ilgili kurumların çalışma başlattığını vurgulayarak, "İlçede hayat normale döndü. Zarar tespit komisyonu üyeleri iş yerlerini gezdi. Tespit edilen hasarın tutanakları tutuldu. Esnaf olarak zor durumdayız. Bölge esnafına destek verilerek esnafın kaldırılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Yapılacak ödemeyi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim