Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu tamamlandı. Sokağa çıkma yasanının devam ettiği ilçede, teröristlerce yerleştirilen patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi için arama tarama faaliyetleri sürüyor. 

 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ilçede 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Cumhuriyet, Orman, Mezarlık, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere, Esentepe, Güngör ve Dize mahallelerinde teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyon tamamlandı.

 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEVAM EDECEK

Güvenlik güçleri, operasyonun tamamlanması sonrası teröristlerce yerleştirilen patlayıcıların imhası, barikatların kaldırılması ve çukurların kapatılması için detaylı arama tarama çalışmalarını sürdürüyor.

Söz konusu çalışmalar süresince ilçede sokağa çıkma yasağı devam edecek. 
Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarının 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından büyük bir kararlılıkla sürdürdüğü operasyonda yaklaşık 200 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda güvenlik güçleri 286 el yapımı patlayıcı düzeneğini imha etti. İlçede çoğu tuzaklanmış 214 barikatı kaldıran güvenlik birimleri, açılan 135 çukuru da kapattı.

Editör: TE Bilisim