Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin açıklamaları ile gündeme gelen 'Yüksekova'da kimyasal silah kullanıldı' iddiaları üzerine Hakkari Valiliği açıklama yaptı.

Açıklamada, "HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ve HDP Van Milletvekili Lezgin Botan’ın açıklamalarına istinaden çeşitli yazılı ve görsel medya organlarında yer alan ve ilimiz Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerimiz tarafından bölücü terör örgütü mensupları ile örgüt unsurları tarafından açılan çukur ve barikatların temizlenmesine yönelik yapmış olduğu operasyonlarda 19 Mart 2016 günü kimyasal gaz kullandığına yönelik iddialar tamamen asılsızdır. Bu tür haberler, bölgede yapılan operasyonların engellenmesine yönelik kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi amaçlayan kasıtlı olarak yapılmış gerçek dışı haberlerdir" denildi.

 

HDP'Lİ AKDIĞAN: NEFES ALAMIYORUZ DEDİLER

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Yüksekova'da kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen mahallelerden halkın kendilerini arayarak "Nefes alamıyoruz" dediklerini söylemişti. Askerlerin gaz maskesi taktığı öne sürülen ilçede, 40'ı aşkın kişinin gazdan etkilenerek yaşamını yitirdiği iddiaları ortalığı karıştırmıştı.

Kimyasal gaz atıldığı iddia edilen Eski Kışla, Mezarlık ve Orman mahallelerinden arayan sivillerin nefes alamadıklarını söylediğini belirten Akdoğan, "Atılan gazın çeşidini bilmiyoruz ama insanlarımız burada çok zor durumda. 30'la 40 arası insanın ise tamamen yandığı bilgisi var. Bizi arayan ve ağlayan bir anne 'Nefes alamıyoruz. Bizi kurtarın burada evlerimiz yakılıyor. Burada farklı bir gaz kullanılıyor' diyor"ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim