Van’ın yeraltı ve yerüstü sorununa bir de kazı çalışmaları eklendi. Şerefiye Mahallesi’nde yaklaşık 20 gün önce Van’daki elektrik dağıtım şirketinin yüklenici firmaları tarafından başlatılan çalışmalar tamamlanmazken, tepkiler de ardı ardına gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Şerefiye Mahallesi’ne bağlı Ordu Caddesi’nde yapılan kazı çalışmalarının üstü kapatılmazken, açılan çukurlardan sızan sular ise depodaki mobilya malzemelerine ciddi zarar verdi.

“SULAR TÜM MALZEMELERE ZARAR VERMİŞ”

Şeref Mobilya Yetkilisi Şeref Aydın, mobilyalarının kullanılmaz hale geldiğini belirtti. Geçtiğimiz günlerde burada kazı yapılırken, internet kablomuzu koparmışlardı. Ondan sonra da kablonun yeri genişledi. Birde kablo tavandan geldiği için tavana da zarar verdiler. Onun dışında yukarıda oluşan çukurların üstü kapatılmadığı için kablonun oradan sızan su mobilyalarımıza zarar vermiştir. Kazı yapılmadan önce böyle bir sorunumuz yoktu. 7 yıldır tek bir damla su bile depoya gelmemişti. Şimdi içerisi gölette dönmüş durumda. Boylu boyuna tüm malzemelerime zarar vermiş.”

“ÇUKURLAR BİZE MADDİ ZARARLARA NEDEN OLDU”

Çatak'ta bahar temizliği çalışmaları devam ediyor Çatak'ta bahar temizliği çalışmaları devam ediyor

Aydın, “Yataklarının dışında televizyon ünitesi gibi birçok malzeme su altında kaldı. Yaklaşık 20 gün önce kazı çalışmaları başladı ve bir türlü tamamlanmıyor. Çalışmalar için herkesi aradık ve kurumla iletişim kurduk ama çalışmalar tamamlanmadı. Birde kendi zararım içinde aradım ve oradan bir tane yetkili geldi ama hiç önemsemediler. Şimdi yapılmayan ve önemsenmeyen bu çukurlar bize maddi zararlara neden oldu.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ