Selahattin Eyyübi Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, nitelikli kitap okuyan çocukların hayallerinin genişlediğini belirtti. Kitap okuyan öğrencilerin sınavlarda daha başarılı olduğunu ifade eden Vali Balcı, “Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin imkanlarını kullanarak bir yıldan beri çocukları güzel kitaplarla buluşturmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar okul kütüphanelerine yaklaşık 2 milyon kitap sağladık. İnşallah bu seneki hedefimiz 1 milyon daha sağlamak olacak. Bu eğitime, bilgiye, bilime, kültüre, sanata hepsinden de önemlisi öğretmenlere ve öğrencilere verilen bir değerdir” dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van’ı gururlandırdı! Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van’ı gururlandırdı!

3 MİLYON KİTABI ÇOCUKLARLA BULUŞTURMUŞ OLACAĞIZ”

Kitap Van Projesinin şu ana kadar başarıyla ilerlediğini dile getiren Balcı, “İnşallah bundan sonra da güzel gidecek. Bizim görevimiz sizlere destek vermek. Böylece 1 milyon kitap alımında bu sene gerçekleştirmiş olacağız. Bu yılla beraber inşallah 3 milyon kitabı çocuklarla buluşturmuş olacağız. Tabii kütüphanelerin her yıl yenilenmesi lazım. Sadece bizim almamız yetmez. Okul ilçe milli eğitim müdürlerimizden, okul müdürlerimizden, öğretmenlerimizden ricam velilerle beraber yine kütüphanelerini de zenginleştirmeleri, güncelleştirmeleridir. Kitap alımını önemsiyorum” diye konuştu.

Vali Balcı, yeni alınan 1️7️7️ bin eserle en güzel ve nitelikli 4️1️2️ bin TÜBİTAK kitabını ilimizdeki kütüphanelere kazandırıldığını belirterek, Türkiye’de en çok ve kaliteli TÜBİTAK kitaplarına Van’ın sahip olduğunu söyledi. Balcı, “Kitap okuyan çocukların hem hayalleri geniş oluyor, hem de başarılı oluyorlar. Kendimizi yenilemek, geliştirmek için kitap okumalıyız. Yeni dağıtılan TÜBİTAK kitapları; Okul Öncesi 1️6️ bin, İlkokul 1️2️7️ bin 4️0️0️, Ortaokul 2️3️ bin 5️2️0️, Lise 1️0️ bin 8️0️. Bu kitaplarımızın çocuklarımıza faydalı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ZENÜN YEŞİL