Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Bursaspor- Diyarbekirspor maçındaki olaylarla ilgili kararını açıkladı. Bursaspor'a 2 maç seyircisiz oynama ve 78 bin 750 TL para cezası, 7 futbolcusuna da toplam 30 maç men ve 82 bin TL para cezası verildi.

Kamuoyuna büyük tepkilere neden olan Bursaspor- Diyarbekirspor maçıyla çirkin saldırı ve olaylarla ilgili gözlerin çevrildiği Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararları açıklandı.

Bursaspor'a taraftarları ve mensuplarının neden olduğu saha olayları için 2 maç seyircisiz oynama ve 56 bin TL para cezası, taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratlar için de 16 bin TL para cezası verildi.

Aynı maçta takımın sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle de 6 bin 750 TL para cezasına hükmedildi.

7 futbolcuya ceza, 1 futbolcuya idari tedbir

PFDK, olaylara karışan 7 Bursaspor'lu futbolcuya da değişen oranlarda cezalar verdi.

Kafes avcıları jandarmaya takıldı! Kafes avcıları jandarmaya takıldı!

Çağatay Yılmaz'a 7 maç,Bilal Güney, Canberk Yurdakul,Eren Tunalı ve Talha Yakın'a 5'er, Ozan İsmail Koç 2 ve Ertuğrul Kurtuluş'a 1 maç olmak üzere toplam 30 maç men cezasına çarptırıldı.

Uçan tekme atan oyuncuya ceza yok

Olaylar sırasında Diyarbekirsporlu futbolcuya uçan tekme attığı görüntülerle tespit edilen Mustafa Genç için ise idari tedbir konularak savunması istendi.

Diyarbekirspor'lu iki futbolcuya ceza

PFDK, Diyarbekirsporlu Serhat Enes Çalışan ve Cem Çelik'e 5'er maç men ve toplam 18 bin TL para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Yeşil-Kırmızılı kulübe de takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 6 bin 750 TL para cezası verildi.

Kaynak: SPOR