Son yıllarda hem yapısal hem akademik anlamda büyük bir değişim ve dönüşüme imza atan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi hem Türkiye’de hem de dünyada adından söz ettirmeye devam ediyor. Dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında da yer alan Van YYÜ, önemli etkinlik ve çalışmalara imza atmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin (CBİKO) “Yetenek Her Yerde” sloganıyla başlatmış olduğu Bölgesel Kariyer Fuarlarından Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF), Van’da da düzenlenecek.

Su birikintisine düşen çocuk hayatını kaybetti Su birikintisine düşen çocuk hayatını kaybetti

Mülakat ortamlarının yanı sıra çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, atölye çalışmalarına, eğitimlere, simülasyon programlarına ve firmaların insan kaynakları yöneticileri ile söyleşilere de yer verilen fuar, tüm üniversiteleri bölgesel olarak buluşturarak gençlerin istihdamı ve kariyer yönelimine katkı sağlamayı hedefliyor. Van YYÜ’nün ev sahipliği yaptığı ve bölgedeki üniversitelerin paydaşlığında seneye 3-4 Ocak’ta yapılacak olan fuarın lansman toplantısı Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Fuarda konuşan Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli fuarın önemine değinerek, “Gençlerimizin potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için eşsiz fırsatlar sunuyor” dedi. 

VAN, BÜYÜK BİR FUARA DAHA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK!

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda öğrencilerin iş hayatını tanımaları ve istihdam edilebilirliklerinin artırılması amacıyla düzenlenen DAKAF'24, seneye 3-4 Ocak tarihlerinde Van’da gerçekleştirilecek. Fuarın tanıtım toplantısı ise Van YYÜ’de gerçekleşirken toplantıya Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van İşadamları Derneği (VİŞAD) Genel Başkanı Fetullah Kardaş, Dostluk Grubu Van başkanı Mehmet Avcı, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmetin Elmastaş, Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Can Yılmaz, Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi katıldı.

“FUAR, 6 ÜNİVERSİTENİN İŞ BİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Programda konuşan Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, “Ülkemizin 11 farklı bölgesinde düzenlenen kariyer fuarlarının en prestijlerinden olan DAKAF’24, 03-04 Ocak 2024 tarihlerinde Van ilimizde ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitemiz koordinesinde Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacaktır. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Muş Alpaslan Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi olmak üzere toplam 6 üniversitenin iş birliğiyle gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı. 

BU FUAR EŞSİZ FIRSATLAR SUNUYOR

Organizasyon ile ilgili bilgi veren Şevli, “Kariyer hedeflerini gerçekleştirmek isteyen öğrenciler ve mezunlar, staj ve iş imkânı arayan öğrenciler ve gençler, iş gören ihtiyacı olan kamu kurum, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, amaç ve hizmetlerini daha fazla kişiye duyurmak isteyen özel sektör ve kamu kuruluşları katılması hedeflenmektedir. Ülkemizin dört bir yanındaki gençlerin kariyer planlarını sağlam temellere dayandırmalarını desteklemek amacıyla tasarlanan bu fuarda; üniversiteler, kamu ve özel sektör kuruluşları ile meslek odaları arasında köprüler kurarak, gençlerimizin potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için eşsiz fırsatlar sunulmaktadır” dedi. 

ŞEVLİ, 3 TEMEL BEKLENTİYE DİKKAT ÇEKTİ

Yapılacak fuar için 3 temel beklentilerinin olduğunu ifade eden Şevli, şunlara dikkat çekti: “Yetenek kapısı platformunda her üniversite, öğrenci kayıtlanması yapmalı, yetenek kapısı platformunda her üniversite, şirket kayıtlanması yapmalı, her paydaş üniversitenin fuara 3 ve 4 Ocakta çok sayıda öğrenci transferi yapmalarını ve öğrencilerini getirmelerini bekliyoruz. Organizasyonun temeli bu üç önemli bileşenden oluşuyor.”

Kaynak: ŞEHRİVAN GAZETESİ - ŞABAN BEYAZSAÇ- NECMETTİN DURSUN